• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3 punten mee naar Aalbeke!

28-08-2019

Woensdagavond 22.20u, onze blauw-witten juichen na een overwinning op het veld van Aarsele. 1-3 is de eindstand na een felbevochten eerste spannende wedstrijd.

Aarsele begon gretig aan de wedstrijd en speelde van voet naar voet de bal rond. Aalbeke was iets onder de indruk en ook met de nodige stress aan de partij begonnen waardoor het niet meteen in zijn spel kon geraken. Vooral hoge ballen naar onze spitsen die ook niet meteen aangespeeld konden worden was het resultaat. Foutjes hier en daar waardoor we concluderen dat Aarsele maar liefst 11 stilstaande fases kreeg in de 1ste helft. Onze doelman Delaere stond sterk te keepen en kon zo voorkomen dat Aarsele op voorsprong kwam. Bij Aalbeke konden wij 1 kans noteren, deze van Crighton die de bal voor doel kopte, maar stond niemand om die binnen te tikken.

De 2de helft begon veel feller langs de kant van Aalbeke. En zo zegt men dan, als de bal er niet in gaat langs de ene kant dan zal hij er wel invliegen langs de andere kant. Onze kapitein Jim Bogaert neemt zo'n 5 meter buiten de 16 een afvallende bal in de volley die magistraal in de linkerboven hoek staalhard binnen gaat. 0-1 en zo gaat de teller open van Aalbeke! Aalbeke begon beter te combineren maar toch was het Aarsele die kon scoren en zo de score op 1-1 plaatsen. Opnieuw een stilstaande fase betwist dat de bal binnen gaat. Tijdens de wedstrijd zijn er een aantal kleine foutjes maar toch beslist de scheidsrechter om telkens geel te geven in een toch eerlijke wedstrijd. 20 minuten voor tijd vallen Hugelier en Agneray in voor Bogaert & Mercier die allebei geel hadden staan. Aarsele drukt door maar komt niet aan concrete kansen, langs de andere kant krijgt Hugelier de kans om Vinquier aan de 2de paal aan te spelen, die twijfelt niet en scoort de 1-2. Aalbeke ruikt zijn kans om de overwinning mee te nemen naar de Garenwinder. Aarsel probeert alsnog een punt uit de brand te slepen maar het verdict is langs de andere kant. Via een goede interceptie kan Hanson Agneray aanspelen op eigen helft. Die rusht met bal aan de voet naar de overzijde en kan Herreman bedienen die ook mee was gelopen. Herreman twijfelt niet en schiet het leer tegen de touwen. 1-3 een mooie overwinning tegen een fysiek sterke tegenstander. De mentaliteit zat goed bij onze heren en zo zal het iedere wedstrijd bikkelen worden om punten te rapen. Een goede start van onze blauw-witten nu alle focus naar komende zondag want dan gaat Aalbeke op bezoek bij KRC Bissegem. Supporters, afspraak in Bissegem komende zondag 1september om 15u!