top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

3 verloren punten tegen Mandel Utd B

17-11-2019

Geschreven door Gaël Agneray


Wat vooraf beschouwd werd als de wedstrijd van de kentering en malaise die Aalbeke Sport heeft is uiteindelijk geëindigd op een mokerslag voor onze blauwhemden. Een 1-0 voorsprong werd aan de rust weggegeven. Aalbeke maakte een vuist en kwam terug in de wedstrijd en ging voor de overwinning maar het verdict viel wel aan de andere kant. Opnieuw in de slotminuten slikt de Kortrijkse deelgemeente een doelpunt die hun punten kost.


Scheidsrechter Rabhi fluit de wedstrijd op gang, meteen is Aalbeke erg bedrijvig en gaat het op zoek naar de openingstreffer. Nobre kan enkele keren goed doorkomen op rechts, zijn voorzetten vinden welisweer geen Aalbekenaar op zijn weg. Het is wachten tot de 12de minuut. Op vrije trap gaat Loosvelt achter de bal staan en dropt hij de bal in de 16. Het is Callens verdediger van Mandel die de bal zelf via het hoofd verwerkt in doel. 1-0, het lijkt een goede namiddag te worden aan de Garenwinder.


Aalbeke & Stilstaande fases, geen match voor elkaar


Het komend kwartier speelt Aalbeke niet beter dan Mandel maar aan de overzijde is er geen kans te bespeuren. Tot in de 29ste minuut een corner wordt weggegeven. Kapitein van Mandel, Ver Eecke kan vrijstaand in de 2de zone de bal mooi voorbij Delaere krullen. 1-1 en de bordjes zijn weer in evenwicht. Erger nog, 5 minuten later krijgt Mandel een vrije trap centraal op zo'n 20 meter, de bal gaat via de lat terug het veld in en daar kan Verfaillie Mandel op voorsprong schieten. 1-2 voor de fusieploeg met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft. Aalbeke drukt en is wakker maar zowel de pogingen op afstand van Dekens & Bogaert vinden de handen van doelman Vanhouwe. Vanhouwe kan nog op een kopbal van Agneray zijn ploeg overeind houden om zo de voorsprong in te gaan aan de rust.


Viane op corner om de verdiende gelijkmaker te maken


Na de rust gaat Aalbeke op zoek naar de aansluitingstreffer. Die krijgen ze verdiend op corner van Loosvelt. Viane kan aan de 2de paal inkoppen en zorgt dat Aalbeke opnieuw leeft. Voorzichtig zoeken de blauwhemden de overwinning op. Op center van Provoost kan Dekens vrijstaand koppen aan de 2de paal, die mist helaas zijn kans. Ook Mandel probeert nog meer uit de wedstrijd te halen. Uiteindelijk zal de overwinning gaan naar de rood-zwarten uit Izegem, een actie op rechts zorgt ervoor dat Houthoofd aan de eerste paal in komt gelopen en de bal voorbij Delaere kan inschieten, het ongeloof op de bank van Aalbeke is schrijnend. Opnieuw geen punten voor de voorlaatste in de stand.


Het zijn harde tijden momenteel aan de Garenwinder. Met 8 punten staat Aalbeke nu voorlaatste. Er moeten dringend punten worden gepakt en dat zal dus moeten voor de winterstop. Komende zondag gaan we op bezoek bij Lendelede Sport. Voor de wedstrijd organiseren de groenhemden een VIP lunch, meer informatie kunt u hierover terugvinden op hun Facebook-pagina. Aftrap van de wedstrijd is om 14u30! We willen ook een warme oproep doen aan onze supporters om nu ook in moeilijke tijden achter onze ploeg te staan. Samen kunnen we hier uit geraken.Doelpunten:


'12 1-0 O.G. 4. Callens (A: 10. Loosvelt)

'29 1-1 11. Ver Eecke

'34 1-2 15. Verfaillie

'62 2-2 8. Viane (A: 10. Loosvelt)

'89 2-3 8. Houthoofd

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page