• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke bijt zich stuk en verliest van SV Wevelgem City B!

8-09-2019

Aalbeke kon na een gelijkspel thuis tegen Dottignies een goede start noteren bij winst tegen de jonge kerels van SV Wevelgem City B. De opleidingsploeg van Wevelgem heeft een sterke start achter de rug met 9 op 12 en wou dit absoluut verderzetten in Aalbeke. Een goede pot voetbal werd beloofd en met 5 doelpunten was er spektakel genoeg. 2-3 werd de eindstand in het voordeel van Wevelgem.

Al na 2 minuten kunnen we een schot van Braem noteren dat Verfaillie mooi wegwerkt in corner. Aalbeke start sterk en fel aan de wedstrijd en drukt Wevelgem op eigen helft. Vinquier krijgt ook een uitstekende kans om de score te openen maar het is Moerkerke die op counter via de rechterzijde doorkomt en afwerkt in de korte hoek. 0-1 voor de bezoekers tegen het spel in. Onze blauw-witten blijven drukken om de aansluitingstreffer te maken maar die blijft in de eerste helft uit. Doelgevaar is er maar de bal wil er niet in.

In de 2de helft verloopt het dan toch net iets anders. Vercruysse kan op een verre vrije trap het hoofd van Vinquier vinden die opzij legt voor Viane. Die twijfelt niet en schiet het leer tegen de touwen. 1-1 na 57'. Jammer maar helaas valt er opnieuw een doelpunt aan de overzijde. Na enkele blokkages komt Duthoo aan de bal, die schiet de bal voorbij Delaere en zet zo Wevelgem opnieuw op voorsprong. Nu is het weer aan onze jongens om het tij te keren. Vinquier kan overhoeks hard binnenknallen na een goede actie van Braem. 2-2 met nog 20 minuten te spelen. Aan beide zijdes is er een gevoel van meer. De trainers wisselen op hun beurt om alsnog de overwinning mee te nemen, Agneray komt voor Aalbeke nog het dichtst bij een doelpunt na een goede bal in de ruimte komt hij oog in oog met de keeper te staan maar zijn poging gaat onbegrijpelijk naast. Het is uieindelijk de ingevallen Slosse die de wedstrijd bepaalt aan de overzijde. 2-3 is het verdict van een spannende goed op en neergaande wedstrijd. Aalbeke verdiende meer op basis van kansen maar het is Wevelgem die de volle buit meeneemt.

Bedankt aan slagerij & traiteur Carl&Kathy voor de wedstrijdbal!

Komende zondag wacht er ons een andere revelatie van het seizoen nl. SV Kortrijk. Onze blauw-witten moeten beginnen punten pakken en met die ingesteldheid gaan ze ook richting "den Essevee". Afspraak dus in SV Kortrijk om 15u00 om Aalbeke te supporteren naar de overwinning!