• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke komt net te kort tegen NS Heule, beloften op kop!

22-09-2019

Onze blauw-witten konden opnieuw geen punten pakken, deze keer ontving het NS Heule met een gelijk aantal punten bij aanvang van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde op 2-3 na en erg dubieuze penalty tegen en te weinig scorend vermogen.

De openingsfase was meteen voor Aalbeke, via 2 vrije trappen van Viane & een corner van Braem. Agneray werd foutief neergehaald maar de Heulse verdediger Vantieghem kon met geel wegkomen. Op Corner tegen kon uiteindelijk Vantieghem alleen binnenkoppen aan de 2de paal. 0-1 voor de groen-witten. Tot overmaat van de ramp kreeg Aalbeke een onterechte penalty, een bal op het lichaam van Vereeke werd door de scheids Goudmaeker gezien als hands. De bal gaat op de stip en Pattyn twijfelde niet en schoot het leer tegen de touwen. Devos kon bijna uithalen maar de bal ging via het zijnetje binnen. 0-2 voor Heule na 15 minuten spelen. Daarna kwam Aalbeke meer en meer opzetten, het creeërde kansen en stilstaande fases maar het werd niet beloond. Vereeke kopte op corner van Braem net over. 0-2 was dan ook de ruststand.

Na de rust kwam Aalbeke scherp uit de kleedkamers. Op voorzet van Agneray kon Crighton net niet binnentikken. Op corner miste Viane een mooie kans om de aansluitingstreffer. Aalbeke kreeg vervolgens ook een penalty toegewezen. Onze kapitein Viane ging achter de bal staan, zijn poging ging niet binnen, Toebaert zat in de juiste hoek en kon zo Heule nog op 0-2 houden. De Ingevallen Houthaeve kon alleen naar doel en twijfelde niet, 0-3 na 72' spelen. Diezelfde Houthaeve maakte uiteindelijk een owngoal na een corner van Loosvelt. De bal botste op zijn knie en ging zo over keeper Toebaert in doel. In de laatste minuten was Aalbeke gevaarlijk, Vercruysse kon uiteindelijk op voorzet van Loosvelt de bal binnenkoppen aan de 2de paal. Wanneer Vereeke de bal uit doel wou halen, vond scheidsrechter Goudmaeker dit foutief en toonde hij de 2de gele kaart voor de Aalbekenaar, onbegrijpelijk moest Aalbeke dus met 10 verder. 2-3 was uiteindelijk de einduitslag.

Aalbeke moet zo naar de 3de in de stand, Ardooie om opnieuw een overwinning af te dwingen. Eenvoudig zal het niet zijn maar met hard werken en een goede mentaliteit kan alles.

Afspraak komende zondag dus in Ardooie!

Op vrijdag speelden tot slot onze beloften in en tegen SV Wevelgem City. Daar kwamen onze beloften op voorsprong dankzij een uitstekende dieptepass van Marlier, kersvers nieuwe speler Declercq maakte zijn eerste van het seizoen. Daarna viel Aalbeke wat terug, de 2-2 kwam van Loosvelt na afleggen van Dekens. Diezelfde Dekens kon uiteindelijk de overwinning bezorgen met een volley binnenkant voet. Zo staan onze beloften aan de leiding na 4 speeldagen!