• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke pakt de 3 punten in Lendelede!

24-11-2019

Geschreven door Gaël Agneray

Aalbeke kon op de vorige speeldag de punten niet thuis houden tegen het jonge Mandel United B. Het werd 2-3 in het voordeel van de jonkies uit Izegem. Voor onze blauwhemden werd dit beschouwd als een blamage die zo snel mogelijk moest vergeten worden. Lendelede de 7de in de stand kon aansluiting vinden bij de Top 5 bij winst, voor Aalbeke is iedere wedstrijd van belang met het oog op het behoud.

Aalbeke die tot nu toe amper 8 punten kon sprokkelen in zijn 14 wedstrijden kwam naar Lendelede met 1 opdracht en dat was winnen. De troepen van Piet Timmerman zijn al enige tijd gehavend door veel blessureleed en schorsingen. Stilletjes aan komt de groep terug tot zijn originele vorm met het oog op het behoud te verzekeren zo snel mogelijk.

Felle start, terechte penaltyfout

Zowel Aalbeke als Lendelede hadden er zin in. De Groenhemden organiseerden hun jaarlijkse "VIP lunch" dat ervoor zorgde dat er maar liefst 120 mensen present tekenden. Aalbeke was gewaarschuwd. Toch is de openingsfase voor de Aalbekenaren, na misstasten van doelman Samyn op een hoge bal kan Agneray de actie voortzetten, Samyn probeert Agneray dit te belemmeren en haalt die onterecht uit in de 16, penalty. Kapitein Viane neemt zijn verantwoordelijkheid en plaatst de bal op de stip, met een hard schot in de rechterkant brengt hij Aalbeke op voorsprong. Toch blijft die voorsprong niet lang staan op het scorebord. Amper opnieuw aan het spelen en op vrije trap kan Tanghe inkoppen aan de eerste paal. We waren nochtans gewaarschuwd.

Deneve met de 1-2

Lendelede putte vertrouwen uit hun doelpunt en probeerde voorzichtig op zoek te gaan naar de voorsprong. Crombez knalt zijn poging op de paal maar Aalbeke panikeert niet. Integendeel het probeert zelf voet tot voet aan kansen te komen. In de 18de minuut krijgt Loosvelt een corner toegewezen door scheidsrechter Schacht. Loosvelt kon het hoofd vinden van Deneve aan het penaltypunt/2de paal en die kopt staalhard binnen voorbij Samyn. Aalbeke terug op voorsprong!

De rust in met een ruime voorsprong

Met een 1-2 voorsprong gaat Aalbeke terug in blok spelen en probeert het Lendelede te belemmeren van kansen te krijgen. Dat lijkt aardig te lukken tot het moment dat Deneve de kapitein van Lendelede Tanghe onderruit haalt in de 16, scheidsrechter Schacht wijst opnieuw naar de stip. Crombez gaat achter de bal staan, die knalt het leer weliswaar keihard op de paal, het blijft dus 1-2 in het voordeel van Aalbeke. Geen 3 minuten later speelt Bogaert Agneray in de ruimte, die kan de tijd vinden op Valentim te vinden aan de 2de paal die vrij kan inkoppen. 1-3 aan de rust, dit mag Aalbeke niet meer uit handen geven.

Aanvallend Lendelede krijgt de aansluitingstreffer

De 2de helft belooft een spektakel te worden, Lendelede wil kost wat kost niet verliezen van Aalbeke. Aalbeke wordt continu naar achteren gedrukt maar bezwijkt niet in de openingsfase van de 2de helft. Enkel in de 62ste minuut krijgt Lendelede opnieuw een penalty toegewezen na hands die toch volgens ons te betwijfelen viel. Crombez twijfelt deze keer niet en schiet het leer voorbij Delaere. 2-3 en nog een half uur te spelen!

Aalbeke vergeet de wedstrijd af te maken

Met nog een half uur te spelen beseft Aalbeke dat Lendelede op zoek zal gaan naar de 3-3. Op counter kan Valentim onze nummer 10 Loosvelt vinden in de 16, zijn poging gaat over, dit kon de 4-2 zijn. Het blijft continu op en neer gaan, we noteren pogingen van Tanghe op Delaere, ook Crombez is erg bedrijvig en op corner is Lendelede telkens dichtbij de 3-3. Aan de andere kant krijgt Dekens een aantal schietkansen, zijn pogingen zijn naast het kader. Ook Agneray vergeet het hoofd koel te houden, hij mist op voorzet van de ingevallen Braem. Aalbeke kan niet meer scoren, maar dat geldt ook voor Lendelede. 3 verdiende punten, een ware veldslag maar 93 minuten later kan Aalbeke nog eens feest vieren. De weg is nog lang maar het geloof is terug.

Komend weekend ontvangt Aalbeke de 12de in de stand, Eendracht Hooglede. Dit is voor onze blauwhemden opnieuw een belangrijke wedstrijd willen ze volgend seizoen in 3de provinciale uitkomen. Aftrap is om 14u30 in ons Garenwinderstadion! Tot dan?