• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke pakt punt bij de leider Dentergem met een scoreloos gelijkspel

Op een bikkelhard bevroren voetbalveld van Dentergem is Aalbeke niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De kansen waren schaars voor beide partijen en desondanks een overgoten zonnige namiddag kon het veld niet tijdig dooien om er een echte partij van te maken.

In de eerste helft werd er weinig gevoetbald en konden beide ploegen niet hun stempel drukken. Er was voor veel middenveldsvoetbal en lucht duels. De weinige kansen die er kwamen waren voor op standaardfases. Op corner kon Vanraes (25.) bijna de wedstrijd openbreken zijn kopbal werd gepakt door de keeper. Bij Dentergem noteren we een schot op de paal maar verder waren er geen kansen.

In de 2de helft heeft Aalbeke meer overgewicht en krijgt het een aantal kansen. Loosvelt wordt onderruit gehaald in de 16 maar de scheidsrechter weigert een penalty te geven. Fabio Valentim kreeg een uitstekende kans maar zijn volley ging over. Bijna in het slot van de wedstrijd kon Valentim nog kort voor doel voorzetten op een uitstekende hak van Loosvelt. De bal vond echter geen voet om de bal in doel te verwerken. Zo bleef de wedstrijd dus op een 0-0 steken. Er zat zeker meer in maar een punt is goed, we blijven zo meedoen voor de eindprijs. Dentergem staat nu 3 punten voor maar met een speeldag meer dan Aalbeke.

Komend weekend ontvangen we de 3de in de stand Ledegem B. Een wedstrijd die in de heenronde verloren werd met 3-0 cijfers, onze fanion heeft dus wat goed te maken!

Afspraak op de Garenwinder komende zondag 27/01, aftrap om 14u30!