top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke Sport - Royal Excel Mouscron 1-4!

05/07/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Foto's door Olaf Verhaeghe


Voetbal is een feest. En dat werd het ook in ons Garenwinderstadion afgelopen zaterdag. De tegenstander? Niemand minder dan Royal Excel Mouscron. Onze buren "Les Hurlus" zakten af naar Aalbeke met 31 spelers waaronder 3 testspelers. Niangadou, Tainmont (Ex Mechelen en Charleroi) & Christophe Diandy (Ex Charleroi & Anderlecht) waren van de partij. De eindscore van de wedstrijd was 1-4 voor de Rood witten met doelpunten van die testspelers.

Meer dan 500 supporters konden eindelijk genieten van een pot voetbal!

Zwaar openingskwartier voor de Blauwe Uilen


De aftrap was nog maar net gegeven door Miss België Kedist Deltour en sponsor Ripal of het eerste doelpunt was een feit. In de 2de minuut kan Faraj zich doorzetten aan de rechterzijde en testspeler Niangadou bedienen, die twijfelt niet en neemt de bal heerlijk binnenkant voet voorbij de touwen van Alexander Delaere. 0-1 na 2 minuten voetballen. Daarna volgen een aantal minuten waarbij de wedstrijd stillaan op evenwicht komt met meer balbezit voor Moeskroen. Logisch ook. Het is wachten tot over het kwartier wanneer Postolachi gaat liggen in de 16 en een penalty claimt. De ref wijst naar de stip en voor Moeskroen een uitgelezen kans om uit te lopen. Postolachi neemt zelf de penalty en zet die om in de rechterhoek. 0-2 na 18 minuten spelen.


Aalbeke beter in de wedstrijd, Mauceri met unieke kans


0-2 na een groot kwartier spelen en Aalbeke beseft dat het iets langer de bal in eigen rangen moet houden. het combineert een aantal keren sterk met vooral voetbal langs de grond. Meer nog de eerste kans komt er ook. Mauceri kan zich doorzetten en de bal met een halve volley goed raken. Doelman Gillekens is attent en pareert de bal. Een uitstekende redding voor de doelman die recentelijk zijn contract verlengde met Moeskroen. Zowel Moeskroen als Aalbeke spelen zeer matuur echter krijgen de Blauwe Uilen het deksel op de neus wanneer Tainmont door de buitenspelval glipt. Hij omspeelt Delaere die een goede partij aan het keepen was en legt de 0-3 ruststand vast.
Veel wissels, Aalbeke in evenwicht


Aan de rust komt een volledig nieuw team aan de aftrap bij Moeskroen. In volgorde met Delavalée, Dione, Foucault, Silvestre, Bocat, Franssen, Diandy, Niangadou, Badibanga, Vroman, Atteri. Een aantal vaste waarden worden afgewisseld met beloftenspelers en Diandy die op proef is bij Les Hurlus.


Kongolo met het doelpunt


Aalbeke voetbalt met veel lef en creëert ook een aantal kansen. Dekens schiet langszij en ook Bensalem probeert zijn kans van uit de 2de lijn. Moeskroen is iets bescheidener in die 2de helft probeert vooral de bal te laten gaan en Aalbeke te laten lopen. Maar in de 65ste minuut is het zover, de eerredder zoals je het kunt noemen komt uit de voeten van de ingevallen Thomas Kongolo. Aan de rechterkant kan Taybi Bensalem zich vrij dribbelen en met rechts voorzetten, via de ruimte gelaten in de rug van de verdediging aan de 2de paal kan Kongolo de 1-3 voorbij Delavalée schieten. Een fantastisch moment voor de Kortrijkzaan en Aalbeke Sport.

Ten slotte komt Moeskroen nog even opzitten en kan via Atteri de gelijkmaker van de 2de helft binnenschieten. Doelman Bataillie moet enkele keren nog attent zijn op pogingen van Badibanga en Vroman maar kan tevreden terugblikken op zijn invalbeurt.

Foto's van Olaf Verhaeghe
389 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page