• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke verrast & wint thuis tegen de 3de KSV Kortrijk!

12-01-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Zondag 12 januari 16u17, Aalbeke pakt de volle buit thuis tegen niemand minder dan de 3de in de stand nl. KSV Kortrijk. In de heenronde werd het een droge afstraffing met 4-0 cijfers. Onze blauwe uilen hadden dan ook iets goed te maken na de blamage vorige week in de 2de helft tegen SV Wevelgem City B.

Aalbeke wint de openingsfase, Braem met een prachtige volley voor de 1-0

Met een felle wind trapt KSV Kortrijk de wedstrijd op gang. Kortrijk speelt de eerste helft met wind mee en tracht via de flanken gevaarlijk te zijn. Aalbeke probeert de combineren en zo de vrije man te vinden. Na een aantal minuten spelen kan Agneray doorgaan via een goeie combinatie. Zijn voorzet vindt het hoofd van Dekens maar die kan jammer genoeg niet goed afdrukken. Via enkele corners is Aalbeke ook gevaarlijk in het openingskwartier. Op corner Van Braem kan Deneve inkoppen, zijn poging gaat naast. Op het kwartier wordt Aalbeke beloond, via een combinatie van Viane & Dekens kan Braem op zo'n 18 à 20 meter de bal in volley nemen. Hij scoort een magnifiek doelpunt overhoeks voorbij Vanbrabandt. Aan de overzijde noteren we niet veel kansen, onze blauwe uilen verdedigen goed, staan compact in het middenveld en belet Kortrijk van uit te voetballen. 1-0 is dan ook de logische score aan de rust!

Bogaert met de 2-0, KSV Kortrijk inspiratieloos

Bij de openingsfase beslist de T1 van Kortrijk,Geert Vandevyvere om Emiel Vanluchene het veld op te sturen in plaats van Vermaut. De "Essevee" is ook meteen gevaarlijk in die openingsfase. Het duurt toch zeker 5 à 10 minuten voor Aalbeke terug rust kan vinden aan de bal. Daarna probeert Aalbeke rustig zijn weg te vinden naar de 2-0. Dat lukt ook nog na een actie op rechts. De bal komt voor de voeten van Bogaert, die draait en trapt het leer voorbij Vanbrabant. Aalbeke is nét iets scherper en kan zo de wedstrijd naar zich toetrekken.

Vervolgens probeert Kortrijk te drukken om de aansluitingstreffer te vinden, maar een goed georganiseerd Aalbeke zorgt voor de nodige intercepties waardoor Kortrijk niet meer echt gevaarlijk is.

2-0 een verdiende score en boost voor onze blauwe uilen die voor het eerst kunnen juichen in 2020. In eigen huis lijkt het net altijd iets beter te gaan. Volgende week trekken onze blauw witten naar Heule voor opnieuw een felle derby. Heule telt 22 punten, Aalbeke 15. Deze wedstrijd is dus van uiterst belang om in de race te blijven voor het behoud.

Afspraak dus in Heule komende zondag 19 januari, aftrap om 14u30!