top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Ardooie pakt de 3 punten in Aalbeke

26-01-2020

Geschreven door Gaël Agneray


5-0 werd het in Ardooie in de heenronde waardoor onze Blauwe uilen van Aalbeke iets recht te zetten hadden. Met een fel gehavende ploeg mede door blessures & schorsingen kon onze T1 Piet Timmerman op maar liefst 17 spelers geen beroep doen. Met een 6/6 op zak had Aalbeke ook iets minder druk om de punten thuis te houden tegen de 4de in de stand Ardooie. 0-3 was de einduitslag, een logische maar vermijdelijke zware nederlaag.


Timmerman met een schicht voor de 0-1


Scheidsrechter Marc Gevaert had de wedstrijd pas op gang gefloten of het eerste gevaar kwam al van de bezoekers. Mathias Timmerman, zoon van, kon goed uitkappen en met zijn "mindere" linker de bal staalhard overhoeks in het zijnet voorbij Delaere trappen. Het was meteen achter de feiten aan lopen bij onze blauw witten.


Vackier met zijn 17de van het seizoen


Na het eerste gevaar kwam de wedstrijd bijna in evenwicht alhoewel we verschillende kansen noteren voor Ardooie zowel in de actie als op stilstaande fases. Het is dan ook op de 2de corner van de Rood witten dat de 0-2 op het bord komt te staan. Knockaert die een goed aangesneden bal trapt op het hoofd van de ingekomen Vackier, die via de deklat zijn 17de van het seizoen maakt. Bij Aalbeke noteren we 2 kansen, de eerste komt op vrije trap van Loosvelt alhoewel ook de bal op de stip kon. De 2de was opnieuw op vrije trap maar deze keer van Uleyn maar helaas konden ze keeper Denys niet verrassen.


Eenrichtingsverkeer in de 2de helft


De 2de helft begon zoals de eerste, de eerste kans van Ardooie is meteen raak, deze keer is Sturm aan het kanon, hij tekent zo zijn 8ste van het seizoen. Wedstrijd gespeeld. De 2de helft is meer een formaliteit, Ardooie probeert nog de voorsprong uit te diepen wat niet lukt door onze sterke verdediging die toch 2x de 0 hield in de voorbije 2 wedstrijden. Ardooie is individueel en collectief een stuk sterker. Zo nemen ze opnieuw de 3de plaats in en komen ze op 6 punten van KSV Moorsele.


Voor Aalbeke is het komend weekend opnieuw van moeten. De tegenstander is VP Gits die dezelfde punten deelt als Aalbeke nl. 18. Gits kon uit zijn laatste 5 wedstrijd 5 punten pakken, allemaal gelijkspellen. Graag verwachten wij onze Aalbeke aanhang massaal in Gits voor een cruciale wedstrijd in teken van het behoud. We hebben iets te goed te maken na onze 2-3 nederlaag thuis!Doelpunten:

'2 0-1 2. M.Timmerman

'29 0-2 9. M.Vackier

'50 0-3 15. Sturm100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page