top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Bloedstollend slot beslist overwinning van Aalbeke in Gits!

2-02-2020

Geschreven door Gaël Agneray


Bij aanvang van de wedstrijd is de inzet gekend, rechtsreekse concurrentie tijdelijk weer op afstand zetten. Op een zwaar veld moesten onze blauwe uilen kost wat kost de 3 punten pakken in Gits. Dat hebben ze ook uiteindelijk gedaan in een zinderd slot met o.a. een doelpunt van Agneray in de '81ste minuut en door matchwinnaar Jim Bogaert in de '87ste minuut.


Degradatieduels zijn nooit leuk om te spelen, de inzet is groot en beide ploegen komen nerveus aan de aftrap te staan. Bij Aalbeke kon onze T1 Piet Timmerman opnieuw rekenen op Diego Vercruysse & Samuel Provoost al is de lappenmand nog steeds goed gevuld met blessures van o.a. Kjell Braem, Cherubik Crighton, Pierre Mercier en nog vele anderen. Toch wil men dit niet als excuus gebruiken want de cijfers liegen niet 6/9 uit de voorbije 3 wedstrijden is een goede start van 2020 voor onze blauwe uilen.


Moeilijke eerste helft


Op een zwaar veld waar de bal niet goed doorrolt is van voet tot voet spelen geen sinecure. Toch probeert Aalbeke van achteruit te voetballen en zo aan kansen te komen. Bij Gits is het net andersom, ze hanteren de lange bal op Debrabandere en die moet dan proberen te kaatsen met het middenveld. Resultaat: erg weinig kansen in de eerste helft. Kapitein Simon Viane kan door een goeie dribbel voor doel komen en zijn poging gaat naast. Verder krijgt Gits een aantal corners waar niet echt iets concreet uit komt. Een logische 0-0 dus aan de helft.


Spektakel vanaf minuut 1 in de 2de helft


Gits komt beduidend scherper buiten dan Aalbeke bij aanvang van de 2de helft. Gits creëert meteen een aantal kansen en corners waaruit ook de verdiende 1-0 komt voor de thuisploeg. Aalbeke moet zoeken en herpakt zich weliswaar na de 1-0. De ingevallen Nobre brengt gevaar vanop de flank en zo krijgt ook Aalbeke een aantal uitstekende kansen voor de gelijkmaker te maken. Loosvelt trapt een aantal goeie corners. Bogaert probeert af te drukken van uit de 16, ook Viane zijn poging gaat tegen de benen de verdedigende thuisploeg.


Waanzinnige slotminuten


De wedstrijd zit op slot, Aalbeke drukt vooruit maar Gits kan goed stand houden en zelf brengen ze ook nog gevaar op de counter. Debrabandere kopt net de 2-0 over. Het is wachten tot aan de laatste 10 minuten. Loosvelt krijgt een corner, deze wordt weggewerkt door Gits in de voeten van Aalbeke. Zo beslist Deneve om nog even voorraan te blijven staan. Hij komt in balbezit met zijn rug naar doel en kan de ingevallen Agneray zo kort bij doel bedienen. Zijn schot gaat binnen en zo staan de bordjes dus weer in evenwicht.


Bogaert met de verlossing & 3 gouden punten


De laatste slotminuten zijn nagelbijtend. Eerst pakt Vercruysse rechtsreekse omdat hij met zijn beide benen in de verdediging ging. Zo moet Aalbeke met 10 verder en het gelijke spel verdedigen. Het is wel dat Aalbeke die nog voor het meeste gevaar kan zorgen. Eerst komt Vinquier alleen voor doel na een mooie deviatie van Dekens die de bal van Delaere mooi uit de lucht nam. Vinquier mist zijn poging overhoeks. Je denkt dan dat was de laatste kans, echter kan via Nobre opnieuw de bal bij Vinquier komen, hij ziet de vrijstaande Bogaert aan de rechter zijde en speelt de bal mooi in de ruimte. Die laatste twijfelt niet en schiet de bal staalhard in de korte hoek binnen. Wat een slot.


Aalbeke neemt zo de 3 gouden punten mee terug naar huis, zo is de wedstrijd uit de heenronde rechtgezet en staat Aalbeke zowaar op een 12de plaats. Deze moet verdedigd worden en indien het kan nog verbeteren. Komend weekend komt GD Ingooigem op bezoek, de 8ste in de stand. De Groene Duivels wonnen 2 van hun laatste 3 wedstrijden en zijn dus een ploeg in vorm.


Afspraak in ons Garenwinderstadion komende zondag, aftrap om 15u00!Doelpunten:

'55 1-0 7. D.Vens

'81 1-1 13. G.Agneray (A: 38. G.Deneve)

'87 1-2 27. J.Bogaert (A: 70. C.Vinquier)

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page