• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Buffelstoot Provoost levert Aalbeke Sport onwaarschijnlijke stuntzege op

Geschreven door Jim Bogaert

Aalbeke Sport heeft zondagnamiddag titelfavoriet KSV Moorsele in eigen huis verslaan. De hekkensluiter bracht de troepen van Vandecasteele in de eerste helft aan het wankelen met fris en energiek voetbal. Nadat de bezoekers zich – in een betere tweede helft - terug in de match geknokt hadden, buffelde Provoost de Garenwinder naar het delirium.

Menig voetbalkenner voorspelde een Aalbeekse afstraffing, maar in de openingsfase werd al snel duidelijk dat niets minder waar zou zijn. Agneray kon na 5 minuten net niet profiteren van mistasten in de Moorseelse verdediging. Niet veel later knalt alweer Agneray vanuit een scherpe hoek op doelman Broos. Een gewaarschuwd KSV Moorsele breide op het middenveld, maar zonder veel doelgevaar.

Loosvelt opent de score

Meer zelfs. Tegen alle verwachtingen in was het spelmaker Loosvelt die voor Aalbeke Sport de score tegen zijn ex-ploeg opende. Van op 20 meter schoot hij het leer via de deklat voorbij Broos. 24 minuten gespeeld. Een mirakel in de maak.

KSV Moorsele kwam, maar het team van coach Timmerman stond sterk te verdedigen. Mauceri dreigde met een schot van dichtbij, maar thuisdoelman Delaere was bij de pinken. Moorsele-goaltjesdief Verhelst probeerde wel, maar zat in de greep van Vanhuyse.

Doelpunt S.Loosvelt 10.

Aalbeke countert

Nog geen vijf minuten na de openingstreffer onderschept Bogaert de bal op eigen helft om via Provoost en Mercier te counteren. Targetspits Mercier stond plots oog in oog met het Moorsele-sluitstuk en legt af op de meegetrokken Agneray die de 2-0 op een presenteerblaadje kreeg. Aalbeke op rozen.

Een zichtbaar aangeslagen Moorsele voerde de druk op, maar ontliep zowaar een regelrechte afstraffing. Ware het niet dat de scheidsrechter een lob van Mercier voor buitenspel affloot, terwijl de bal via het hoofd van Moorsele-verdediger Stragier tot bij hem was gekomen. Aalbeke plooide, maar kraakte niet. Het ging uit van de organisatie en hield het – onder leiding van dirigent Viane -goed dicht tot aan de rust.

Doelpunt G. Agneray 13.

Moorsele herpakt zich

De rust bracht raad voor Moorsele. Vandecasteele wees zijn mannen op hun taken en dat miste zijn effect niet. Met vernieuwde moed trok de leider ten strijde. Na enkele kansjes en een karrenvracht aan hoekschoppen was daar op het uur dan toch de aansluitingstreffer. Leenaert komt via een knap uitgespeelde aanval alleen voor Delaere en tekent voor de 2-1.

De Moorseelse machine begon op toerental te komen, terwijl die van Aalbeke stilaan sputterde. De gelijkmaker hing in de lucht en zo geschiedde. Masschelein kopte een corner van Mauceri perfect in de hoek en zette zo het scorebord terug in evenwicht. Stilte op de Garenwinder.

Doelpunt R. Masschelein 6.

Onwaarschijnlijk slot

In de slotfase haalden de bezoekers alles uit de kast om alsnog de drie punten richting Moorsele mee te nemen. Lefever vond stilaan zijn vorm en begon met passes te strooien. Moorsele rook bloed, was een pak dreigender en bestookte Delaere met doelpogingen. Verhelst, Masschelein en de ondertussen ingevallen Donckels roken de overwinning, maar misten telkens.

Aalbeke Sport lag klaar op de slachtbank tot in minuut tachtig Bogaert in een zeldzame Aalbeke-aanval Agneray op rechts vond. Wat volgt is een perfect aangesneden voorzet op de inlopende Provoost die – bijna vliegend - met een buffelstoot het leer enig mooi tegen de netten kopte.

Met nog tien minuten op de klok werd het nagelbijten in de Garenwinder. Moorsele - op tien minuten van haar eerste verliesmatch – deelde nog enkele prikjes uit, maar scoren zat er niet meer in. Aalbeke Sport behaalt zo haar eerste thuiszege, geeft de rode lantaarn door én tankt vertrouwen voor de zespuntenmatch op Olympic Ledegem A.