• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

De kop is eraf! #RFCMKFCA

05-09-2021

Geschreven door Gaël Agneray

Zaterdag 4 september 2021, de voetbalcompetitie in het amateurvoetbal is weer van start. Na een lange en moeizame voorbereiding beginnen we onze competitie in de Skyline Arena, je zou denken ergens in de States maar niets is minder waar, we zijn in Izegem bij het ambitieuze Royal Football Club Mandel United B. De opleidingsploeg van een Mandel United die zo snel mogelijk in het professioneel voetbal wil belanden onder input van de Strive Football Group. Bij Mandel B spelen enkele A-kern spelers om minuten op te doen maar dit baart onze Blauwe Uilen geen zorgen, de 3 punten zijn & waren het belangrijkste. De buit is binnen en zo kunnen we spreken van een geslaagde start. Mandel United B - Aalbeke Sport, 1-2!

Sterke start!

De wedstrijd start als een schicht wanneer Lorenzo Mauceri de Mandelse doelman al een eerste keer uittest in de 4de minuut. Aalbeke voert het tempo aan en probeert offensief voetbal te spelen. Wanneer Sabri Bensalem de bal hoog recupereert en inspeelt op Lorenzo Mauceri kan onze nummer 7 Kjell Braem de bal in de ruimte vragen. Hij wordt hoe dan ook perfect bediend door Mauceri en komt oog in oog met de keeper. Hij verschakelt die en zo is het na amper 9 minuten spelen 0-1 voor Aalbeke. Onze blauwhemden duwen door en we noteren een schot uit de 2de lijn door Sabri Bensalem in de 19de minuut.

Middenveldsvoetbal in 2de deel van de eerste helft

De eerste kans voor Mandel valt pas in de 31ste minuut en daar moet ook onze doelman Delaere een bal wegkijken die net voorlangs gaat. Geen gevaar maar Mandel krijgt overwicht. Toch komt er nog een mooie kans via Mauceri met het hoofd maar de doelman van Mandel is attent en duwt de bal weg uit de linkerbovenhoek. Daarna krijgt Mandel ook een kans via het hoofd maar Delaere kan de bal klemmen. Op het einde van de eerste helft noteren we dé vrije trap van de avond. Taybi Bensalem legt het leer op zo'n 25 meter van doel maar zijn poging spat op de lat, de keeper was geklopt.

Slap uit de kleedkamer

De 2de helft begint moeizaam voor de Blauwe Uilen. Mandel tankt vertrouwen en begint op te zitten. In de 52ste minuut maakt Mandel gelijk na amper 2 genoteerde kansen, de bal wordt teruggelegd aan de 16 en de nummer 5 van Mandel kan de bal tegen de touwen schieten. 1-1 en alles te herdoen voor Aalbeke.

Niet bij de pakken blijven zitten

Aalbeke herpakt zich vrijwel meteen, Taybi Bensalem probeert van ver. Ook aan de overkant gaat een bal net voorlangs. In de 70ste minuut probeert Loosvelt een bal in de 16 voor te zetten, Braem kopt net over. In de 73ste minuut haalt de Mandelse keeper op miraculeuze wijze een kopbal van Mauceri op aangever van Simen Demeyere uit doel. Tijdens de landing van de keeper kan hij net nog de bal raken. Ongelofelijk maar waar. Aalbeke verdient de overwinning en gaat ook op zoek naar die 3 punten. Braem wordt gewisseld voor Dekens en dit blijkt een goede zet te zijn want Dekens scoort na amper 120 seconden op het veld te zijn. Loosvelt komt aan de bal in de 16 en ziet Dekens vrijstaan aan de 2de bal, hij twijfelt niet en schiet Aalbeke op rozen. In de 81ste minuut lijkt de zaak helemaal beklonken wanneer de nummer 3 van Mandel eerst geel pakt maar dan domweg solliciteert naar rood. Hij vroeg de scheidsrechter als hij niet meer dan dit had. Ah we zijn allemaal jong geweest hé.

Op het einde is het nog trillen tot het einde en smijten onze spelers zich voor iedere bal. Maar de eindstand ligt vast. Het zal 1-2 worden in de Skyline Arena, een logische score tegen een jonge maar technisch sterke tegenstander!

Volgende week zondag spelen we al meteen onze eerste derby thuis. Afspraak om 15u00 voor de kraker tegen KdNS Heule die ook dit weekend won tegen Eendracht Hooglede. Iedereen op de afspraak dus en tot dan!