• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Een billijk gelijkspel, KFCA vs RDS Dottignies B 0-0!

04-09-2019

Aalbeke had wat recht te zetten na de blamage in Bissegem vorige zondag. Het verloor met harde 4-0 cijfers na een behoorlijke eerste 35 minuten. De wedstrijd was achter de rug en onze spelers waren erop gebrand om dit recht te zetten tegen RDS Dottignies B. Jammer genoeg wou de bal er niet waardoor Aalbeke 2 punten verloor. Aalbeke Sport - RDS Dottignies 0-0!

RDS Dottignies B had nog geen enkel punt kunnen verzilveren de voorbije 3 wedstrijden en wou daar een einde aan maken in Aalbeke, 3 A-ploeg spelers deden ook mee maar Aalbeke liet dit niet aan zijn hart komen. De eerste kans noteren we voor Dottignies, op voorzet van 9 Carlier ging de kopbal van nummer 3 Sturbaut net naast. Nog geen minuut later was het meteen de beurt aan Aalbeke. Kjell Braem stuurt Crighton alleen voor doel maar die kan jammer genoeg niet afwerken. Op vrije trap haalt Dottignies van ver uit met Cornet achter de bal, onze doelman Delaere stond goed bij de pinken en haalde uit. Opnieuw een open kans voor onze fanion, deze keer op aangeven van Cirghton kan onze nummer 70 Vinquier alleen voor doel komen maar die beslist op de keeper. 8 minuten later opnieuw dezelfde combinatie, Crighton kopt goed door en zet Vinquier voor de keeper ma opnieuw wil de bal er niet in. Net voor rust krijgt Cornet van Dottignies B opnieuw de kans om uit te halen, zijn poging vliegt hard tegen de lat. Een evenwichtige eerste helft waar de pogingen schaars zijn en het balbezit voor Dottignies is.

De 2de helft start Aalbeke scherper en meteen kan Braem via een lob de keeper verrassen. Daarna heerst er veel middenveldsvoetbal met enkele goeie combinaties zonder echt gevaarlijk te zijn. Dottignies brengt in principe tijdens de 2de helft niets meer voor doel, wat de verdienste is van een goed compact Aalbeke. Aan de overzijde kunnen onze spelers net iets minder brengen. Shots worden geblokkeerd of gaan in corner. In de slotseconden van de wedstrijd kan de ingevallen Agneray zich goed doorzetten op links, hij ziet Vinquier voor doel en legt de bal klaar maar Vinquier duwt de bal net naast doel op enkele centimeters van de overwinning.

Zondag beter! We ontvangen dan SV Wevelgem City B, aftrap wordt gegeven door Slagerij & traiteur Carl&Kathy uit Marke om 15u00! Net daarvoor houden we 1 minuut stilte ter nagedachtenis van Maxim Vaernewyck (ex-speler Aalbeke Sport) en Arthur Deconinck uit Moorsele die tragisch om het leven kwamen vorige week. Daarnaast zullen onze spelers met een rouwband spelen om steun te betuigen aan familie en vrienden. We roepen ook onze supporters massaal op, niet meteen om deze keer ons team te steunen, maar om steun te geven aan de naasten van Maxim en Arthur.