top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Een blik naar komend weekend!

16/09/2021

Geschreven door Gaël Agneray


Morgen gaan we van start me de 3de speeldag alweer. Zowel voor ons jong geweld als onze ervaren fanion spelers is de seizoenstart geslaagd op de Garenwinder. Onze beloften mogen de spits afbijten terwijl onze fanion dan deze weer kan afsluiten in Wevelgem zaterdagavond. Voetbal op zondag? Dit lijkt te gaan verdwijnen dezer dagen. Na de Messi gekte gaan we soepeltjes over naar de Blauwe Uilen gekte? In ieder geval is iedereen welkom zaterdagavond bij een van onze sponsors Apero & Vinyl te Wevelgem.


Wie vorige week zondagochtend vroeg aanwezig was in Helkijn zag een flauwe beloften ploeg met weinig inspiratie. Tegen een veredelde café voetbalploeg werd 2-1 verloren. Tal van kansen maar als je deze niet benut dan kan het weleens aan de overkant gebeuren. een stugge tegenstander zorgde ervoor dat onze jonge beloften ploeg kopje onder ging. Aalbeke kwam halverwege de 1ste helft op achterstand en kreeg ook nog een 2de om de oren. Net voor de rust kon Devriendt dan weer de aansluitingstreffer maken op corner van Agneray. Genoeg over vorige week! Morgen staan we oog in oog met KFC Marke die ook 3 punten telt. Onze beloften hebben duidelijk iets goed te maken en dit kan geen beter moment zijn dan in de derby tegen Marke. Afspreken doen we om 19u30 in ons eigen Garenwinderstadion. Bij winst sluiten onze reserven aan bij de Top 3.


Zaterdag zal de drukste dag worden bij Aalbeke. Om 11u starten onze U7 tegen SV Wevelgem City, de troepen van Philippe zijn alvast in grote getallen & gemotiveerd! Wie onze U10's wil zien moet afzakken naar Kortrijk, ze nemen het op tegen de Wikings.


In de namiddag hebben we 2 thuiswedstrijden, onze U15 zijn gestart met een 1/6 en zoeken thuis de eerste 3 punten op tegen de Ezels van Kuurne. De laatste jeugdploeg die zaterdag aan de bak komt zijn onze U12. om 14u00 nemen ze het op tegen WS Bellegem.


Ten slotte is het aan onze 1ste ploeg om punten te gaan pakken in Wevelgem. Na winst uit tegen een sterk Mandel United B & thuis tegen een stug Heule in een bloedstollende derby die eindigde op 1-0 winst komen de jonge ploeg van SV Wevelgem City B tegen in deze competitiestart. 6/6 was een doel op zich maar 9/9 klinkt nog beter niet? Wevelgem paste in het tussenseizoen de ploegen aan met een nieuwe visie die weerklinkt als het volgende: de SVW Talents komen vanaf heden uit in de beloften competitie die meer aansluiting moet bieden aan de 1ste ploeg in 2de provinciale. Hierdoor komt het 3de team spelen in 3de provinciale. Geen makkelijke opdracht blijkt want Wevelgem bengelt onderaan met 0/6.


Op de 2de speeldag ging Wevelgem op bezoek bij Hooglede en kreeg een pandoering van 4-0 binnen. Een goede leerschool voor de jonge Vlassers. Op de openingsspeeldag thuis tegen Ingooigem werd nipt verloren met 1-2. Het enige doelpunt momenteel van SVW B komt uit de voeten van nummer 11 Loncke. Bij Wevelgem hebben wij een oude bekende, Robin Roelands kwam tussen 2018 & 2020 uit voor de beloften van Aalbeke. Aan onze kant komen de geblesseerden stillaan terug. We kunnen nog niet rekenen op alle kern spelers maar de mogelijkheden voor Rodrigue Derycke & Wim Acke beginnen iets breder te worden.


Afspraak in Wevelgem dus as zaterdag aftrap om 19u00! Na de wedstrijd gaan we op bezoek dus bij Apero & Vinyl, alle supporters zijn zeker welkom om ons te vervoegen.
80 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page