top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste nederlaag van het jaar in Ingelmunster (2-1)

14/02/2022

Geschreven door Gaël Agneray


De eerste nederlaag van 2022 is een feit. Onze blauwhemden konden in Ingelmunster geen punten meenemen naar Aalbeke na een grote studieronde in de eerste helft waarbij Ingelmunster via een counter op voorsprong komt. In de 2de helft kunnen we vroeg de bal niet uit ons eigen strafschop gebied verwijderen en kwam de 2-1 misschien net te laat. Ook opnieuw een rode kaart doet ons de das om. SV Ingelmunster pakt de 3 punten in de topper!

https://www.facebook.com/events/3134434120127582Balbezit voor onze Blauwe Uilen, kansen voor Ingelmunster in de eerste helft.


Naar aanvang van de wedstrijd werden er opnieuw wat wissels doorgevoerd, Sabri Bensalem kwam terug in de ploeg net zoals Tobias Polfliet na enige afwezigheid. Onze ziekenboeg telde nog een heel aantal spelers met Lorenzo Mauceri, Cedric Cappelaere, Samuel Provoost, Evert Dejans, Taybi Bensalem, Mathieu Heugebaert, Kevin Dekens & Robin Ergo in de lappenmand. Thomas Kongolo was wel terug en begon op de bank.


In een openingskwartier waar het vooral ging om een studieronde eist Aalbeke de bal meteen op. Ingelmunster loert op de counter en dit zal zo blijven voor de rest van de partij. Via het middenveld hebben we steeds een mannetje meer zonder dit echt te benutten en concreet kansen af te dwingen. Een aantal schoten van Verhelst, Bensalem of Braem worden in corner verwerkt waar we geen doelgerichte kansen uit kunnen puren. Aan de andere kant wordt er snel gecounterd via Desley Seys als pivot om daarna spits Deboiserie te vinden. In een 352 formatie komen de flanken ook hoog op. Na een schote van Seys die overgaat komt de eerste echte kans op een counter voor Ingelmunster. Nummer 11 Cas Deboiserie spurt met de bal ervan door aan onze rechterzijde en komt oog in oog met Delaere. Hij vuurt een hard schot af die zorgt voor de 1-0.


Aalbeke moet zich herbronnen. Dit proberen we met schoten uit de 2de linie maar geen enkele kan Callewaert verrassen. Braem krijgt van dichtbij op het half uur een mooie kans na fraai combinatiespel langs de rechterkant. Zijn poging wordt in corner geduwd. Ingelmunster ziet vervolgens kapitein Vanhollebeke uitvallen met een blessure voor hem komt Quentin Vaneeckhoute in de ploeg die verrassend op de bank zat.


Op het einde van de eerste helft hebben we dan de beste kans om de gelijkmaker te maken. Sabri Bensalem zet zich door na combinatiespel via links en kan keeper Callewaert met een schot/lob maar zijn poging wordt in extremis van de lijn weggehaald door de verdediging. Die 1-1 ging ons deugd gedaan hebben om zo de rust in te gaan. 1-0 is het verdict na 45 minuten spelen!


Betere 2de helft van Aalbeke dat scoort en met 10 komt te staan


Alhoewel we fris & gemotiveerd uit de kleedkamers komen krijgen we meteen een opdoffer rond de oren. Via corner kunnen we meermaals de bal niet goed verwijderen eerst via Cossart, vervolgens via Agneray belandt de bal net uit de 16 waar meteen de bal afgevuurd wordt richting Delaere. Die kan de bal nog deviëren opnieuw rond de 16 maar daar staat Vaneeckhoute moederziel alleen. Hij twijfelt uiteraard niet en schiet de bal hard in de korte hoek. 2-0 na 48 minuten spelen en dan weet je dat het moeilijk wordt.


We zijn niet uit ons lost geslagen en combineren verder met verzorgd voetbal over de grond vinden we via een center aan de rechterkant Kjell Braem die in de 16 staat. Hij schiet het leer net langs de verkeerde kant van de paal. Een mooie kans voor de aansluitingstreffer maar helaas. We duwen door en intussen kan Ingelmunster enkel op counter nog iets bolwassen. Wij krijgen via Souhail of nog via een schot van Bensalem de bal niet voorbij Callewaert. Intussen zijn er nog wat wissels die ons vers ideeën en kansen moeten geven.


Uiteindelijk komt de verdiende aansluitingstreffer er via een vrije trap die in eerste instantie geblokt wordt met hands. In de 2de vrije trap iets dichter neemt Sven Loosvelt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal onder de gesprongen muur voorbij Callewaert. 2-1 met nog 20 minuten spelen, perfect haalbaar!

De woorden zijn nog niet koud of we krijgen meteen een koude douche wanneer Polfliet zijn tweede geel pakt van de avond. Rood en dus met z'n 10'en net wanneer we voelen dat er iets meer inzit. En er zal nog iets inzitten, Ingelmunster kan de counters niet afwerken terwijl Aalbeke een dijk van een kans heeft om de 2-2 te maken. Via een mooie center van de ingevallen Kongolo kan Rohrmann perfect afdrukken in de hoek. Callewaert met een parade duwt de bal uit doel. Jammer voor de net 18 jarige Rohrmann om zijn eerste doelpunt in het gemeentelijk sportstadion net niet te maken. Op het einde wisselt Ingelmunster nog om de laatste minuten te doden en zo de 3 punten al bij al verdiend thuis te houden.


Toch een puike prestatie voor onze Blauwe Uilen die zijn blijven voetballen vol overgave. Dit zal uiteindelijk ook lonen wanneer we nog net iets efficiënter worden en slimmer. Dit kan ook meteen aanstaande zaterdag tegen de 4de in de stand KRC Bissegem. We verloren ginder met 4-2 cijfers op het 2de veld toen nog. Zo pakte Bissegem ook de periodetitel. We hebben dus iets goed te maken en dit tijdens ons kaas & wijnweekend. Reserveren kan nog steeds via deze link!

Voor wie niet helemaal mee is met het klassement hierbij dus Dosko Beveren 6 punten loskomt met de Top 5. Wij zien uiteraard Ingelmunster dichterbij komen maar ook KRC Bissegem op 2 punten. Verrassend, Marke kon thuis niet voorbij De Ruiter en speelde 1-1!


185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page