Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Fotoreportage Aalbeke Sport - Eendracht Hooglede (1-1)

2-5-2022

Geschreven door Gael Agneray

Met heel wat festiviteiten keek iedereen uit naar dit weekend. Startend met de Sjouwer Cup (Fotoreportage volgt nog + uitslagen), De zon die scheen en een laatste topper die gestreden moest worden met de komst van een talrijk Hooglede. Hooglede die met een overwinning ook zeker kon zijn van de eindronde & Aalbeke die absoluut kost wat kost nog een overwinning wou pakken thuis. Het werd een fysieke wedstrijd met kansen aan beide kanten en vooral veel intensiteit. Dit belooft hoe dan ook een mooie eindronde te worden met KRC Bissegem, Winkel Sport B, Eendracht Hooglede en wijzelf!

Hete eerste helft met kansen aan beide zijden, Hooglede net iets scherper

Met hoge intensiteit kwam Hooglede spelen voor de 3 punten. Een opdracht voor hen die eerder van moeten was terwijl wij onze 3de plaats konden verdedigen en vrank en vrij konden voetballen. Geen eenvoudige opdracht tegen een stug Hooglede die sluw speelde en de nodige kansen afdwong in de eerste helft. Wij konden daarentegen niet veel creeeren met in de 10de minuut een eerste afstandsschot van Sabri Bensalem die net naast de tweede paal voorbij zoefde. Een minuut later krijgt Hooglede een eerste kans met een afstandsschot die op de lat spat.

Net over het kwartier mogen wij nog eens proberen van ver via een lange bal van Robbert Vanhuyse kan Taybi Bensalem het eens proberen van ver, zijn kans gaat net over. We voelen dat het een open wedstrijd is maar het spel ligt veelal stil door blessures, foutjes aan beide kanten waardoor het allemaal wat traag verloopt. We krijgen de 0-1 binnen in 3x die via de kluts binnengaat. Een ter vermijden doelpunt uit een te vermijden situatie na dom balverlies en vervolgens de omschakeling en daarbovenop een dubieuze offside situatie bij de eerste fase van de actie.

2 minuten later meteen nog een opdoffer wanneer we een penalty tegen krijgen, gelukkig kan spits Verlinde het leer niet voorbij Alexander Delaere schieten, zijn schot spat op de deklat terug in het spel. Op het halfuur kan Sabri Bensalem zich via rechts doorzetten en de bal voorlangs geven. In de 38ste minuut kan in de combinatie met Gael Agneray de bal terug naar Robin Ergo komen. Die schiet met links in de handen van de doelman. 2 minuten later nog een kans van Ergo die net over gaat en voor de rust kan Cedric Cappelaere net niet goed genoeg met zijn hoofd afdrukken op corner in de 2de zone. 0-1 aan de rust!

Een betere tweede helft voor Aalbeke, Hooglede met een grote kans en billijk gelijkspel als resultaat

De 2de helft begint stukken beter voor Aalbeke die meteen het balbezit opeist. We zien een dominanter Aalbeke terwijl Hooglede op de counter kansen probeert af te dwingen. Die kansen komen er eerder voor onze Blauwe Uilen met afstandsschoten van de gebroeders Bensalem. Ook wanneer via de linkerkant de combinatie komt met Leo Vandenbroucke, Jordan Cossart en vervolgens Gael Agneray de bal door zijn benen laat gaan voor Sabri Bensalem gaat zijn schot in het zijnet. Ook Ergo probeert via eigen acties maar het leer gaat niet binnen.

Hooglede kan enkele keren goed counteren via spits Soenen of nog Maxime Verlinde. Die pogingen gaan ook niet binnen wanneer De Deckere van dichtbij kan koppen tegen een sterk keepende Delaere. De ban wordt gebroken wanneer Thomas Kongolo in de 82ste minuut Sabri Bensalem kan aanspelen die met een actie naar binnen net buiten de 16 hard in de korte hoek binnenschiet. 1-1 met nog enkele minuten te gaan. Terwijl krijgt Hooglede te horen dat de rechtstreekse concurrenten aan het verliezen zijn en de buit dus binnen is. Bij het fluitsignaal krijgen we een mooi fluitconcert voor beide ploegen die zich plaatsen dus voor de eindronde naar 2de provinciale!

Morgen is er loting om 20u15 in Roeselare. 1 ding is zeker starten doen we aanstaande zondag om 15u00 en de terugwedstrijd is gepland op zondag 15 mei om 15u00!