top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Generale repetitie is afgelopen! Aalbeke - beloften KRC Harelbeke 3-1 & Aalbeke - SK Geluwe 1-3!

Vorig weekend was het opnieuw ons jaarlijks BBQ weekend met 2 wedstrijden op het programma. De laatste oefenwedstrijden om onze A-kern klaar te stomen voor de competitiestart op woensdag 28/08 in en tegen KFC Aarsele om 19u30. Eerst blikken we nog even terug uiteraard naar vorig weekend.


KFC Aalbeke Sport - KRC Harelbeke beloften FT 3-1


In een zonovergoten Garenwinderstadion begon de wedstrijd met vooral veel middenveldsvoetbal zonder echte grote kansen voor beide ploegen. Het was snel mede door de hoge temperaturen wachten tot rond het half uur. Vinquier speelt in combinatie Agneray aan die kaatst even terug en zo begint Vinquier aan zijn solo. Hij dribbelt 3 Harelbeekse ratten en komt zo oog in oog met de keeper te staan. Hij twijfelt niet en scoort in de korte hoek de 1-0. Aalbeke op voorsprong. Toch is er even een concentratie foutje bij Vercruysse, zijn terugspeelbal is te kort waardoor Harelbeke netjes de 1-1 op het bord plaatste. 1-1 was dan ook de ruststand.


Na de rust kwamen er meteen een aantal wissels. Ondermeer de ingevallen Crighton kon scoren na het mistasten van de Harelbeekse keeper. Ten slotte was het Mercier die de eindstand vastlegde na een afgeweken vrije trap, de keeper was kansloos en zo werd de wedstrijd afgefloten met de 3-1 cijfers.


KFC Aalbeke Sport - SK Geluwe FT 1-3


Op zondagochtend stond de wedstrijd tegen Geluwe op het programma. Die begon al meteen goed wanneer Scheldeman foutief werd gehinderd door een Geluwse verdediger. Bal op de stip. Kapitein Simon Viane twijfelde niet en schoot het leer tegen de netten. 1-0, Aalbeke op rozen. Toch liet Geluwe de hoofdjes niet hangen en liet het bij momenten goed voetbal tonen. De 1-1 was hoe dan ook onfeilbaar. Straffer nog, Geluwe kwam ook meteen op voorsprong. Na de rust konden we uitstekende kansen noteren voor Dekens, Scheldeman, Viane en zelf kort voor het eindsignaal nog een schot op de paal van Dejaeghere, in diezelfde counter besliste Geluwe wel raak en kon het ook zo de 1-3 eindstand vastleggen.


Focus nu naar de volgende wedstrijden. Deze week staan er namelijk meteen 2 wedstrijden op het programma. Allebei uit, woensdag in Aarsele en dan zondagnamiddag in Bissegem.


Supporters op post, we hebben jullie nodig!
107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page