• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Logische nederlaag van onze fanion, winst voor onze beloften in Anzegem!

1-09-2019

Vooraf waren onze blauw-witten gewaarschuwd voor het combinatiespel van Bissegem en hun individueel talentvolle spelers. Toch kon Aalbeke geen vuist maken en beet het zich in het zand met een 4-0 nederlaag als gevolg. 4 stilstaande fases beslisten de wedstrijd.

De partij begon vrij evenwichtig, Bissegem eiste de bal op maar deed er in het openingskwartier niet veel mee. Een aantal voorzetten kwamen eruit, een afvallende bal konden we noteren maar de eerste echte kans was voor Aalbeke. Eerst was er Crighton maar keeper Bogaerts was goed bij de pinken. Op de daaropvolgende corner kon Viane vrijuit koppen, die twijfelde niet maar met een prachtige parade kon Bogaerts Bissegem de achterstand vermijden.

Nog geen 3 minuten later viel het verdicht aan de andere zijde, Op vrije trap van Deweirdt kon Deman in doel koppen. 1-0 voor de thuisploeg. Daarna viel het als een kaartenhuisje in elkaar bij Aalbeke. Malfait maakt 2-0, Goemaere via de stip de 3-0 wat ook de ruststand was.

Na de rust kwam Loosvelt in voor Bouguernine om anders te gaan spelen. Maar op het uur mocht Malfait net buiten de 16 de bal op de grond leggen. Zijn vrije trap ging over de muur binnen, 4-0. Aalbeke probeerde nog met een aantal goede kansen op corner de eerredder te maken maar faalde. In de slotseconden kon Deneve nog een panklare voorzet trappen maar Agneray besluitte op de keeper.

Een les efficiëntie opnieuw voor onze kerels, woensdag komt Dottignies op bezoek in de Garenwinder. Afspraak om 18u30 voor de eerste thuiswedstrijd van Aalbeke Sport!

Eerder gisteren mochten onze beloften aantreden op het kunstgrasveld van Anzegem. Eindscore was 1-3 in het voordeel van onze beloften.

De wedstrijd startte heel scherp, Demaitre kon via het midden een aantal spelers dribbelen en besluitte op de keeper, Dejaeghere trefte de lat in de herneming. Het is 17 minuten wachten tot de eerste kans van de thuisploeg, Labeeuw schiet van dichtbij maar onze keeper/kapitein Holvoet haalt prima uit. Op corner van Braem kon Scheldeman uiteindelijk de voorsprong geven aan onze blauw-witten in de 23ste minuut. Verder komt in de eerste helft enkel Labeeuw van Anzegem aan kansen maar Holvoet keept een perfecte eerste helft. In de slotseconden kan Vereeke nog koppen maar zijn kans gaat net over.

In de 2de helft domineert onze beloftenploeg, de 2-0 was ook niet veraf, Scheldeman gaat door op links, kan uitkappen en een uitstekende voorzet geven op Dekens die niet twijfelt. Diezelfde Dekens schiet nog in de korte hoek maar zijn kans gaat in corner. Langs de andere zijde noteren we 1 kans, Van Belle raakt de bal met zijn arm in de 16 waardoor Derycke de bal op de stip mag leggen, die twijfelt niet en scoort de aansluitingstreffer.

Nog geen 2 minuten later is het opnieuw raak voor Aalbeke, Uleyn schiet een vrije trap scherp in de 16, Scheldeman maakt zo via een kopbal zijn 2de van de ochtend. Diezelfde Scheldeman krijgt nog een uitstekende kans om zijn hattrick compleet te makenmaar via corner van Braem besluit hij op de keeper.

Zeer goede wedstrijd van onze beloften die komende zondagochtend Ingooigem ontvangt, aftrap om 9u15!