Moedig Aalbeke haalt een verdiend punt tegen Hooglede

Bijgewerkt op: 3 dec. 2019

Geschreven door Gaël Agneray

1-12-2019

Aalbeke kon vorige week triomferen in Lendelede met een 2-3 overwinning. Het kon mits winst tegen Hooglede op gelijk hoogte komen en zo aansluiten met de top van de rechterkolom en zo uit de gevarenzone komen. De spelers waren dan ook uiterst gemotiveerd om de 3 punten thuis te houden. Uiteindelijk werd het 2-2 mits de omstandigheden van de wedstrijd een goed punt, ook al zat er zeker meer in.

Openingsfase voor Aalbeke

Aalbeke begon fel aan de wedstrijd en kon meteen gevaarlijk zijn. De lange ballen van Mercier en Bogaert kwamen aan waardoor de flanken gevaarlijk konden voorzetten. Agneray kon al voorzetten na 2 minuten spelen, zijn poging ging in het zijnet. Ook op corner kon Aalbeke enkele malen gevaarlijk zijn. Een doelpunt viel echter niet.

Penalty zorgt voor voorsprong Hooglede

Hooglede was niet meteen gevaarlijk ook al kon het spitsenduo, Soenen - Verlinde op snelheid wel gevaarlijk zijn op de counter. Uiteindelijk kreeg Hooglede via een penaltyfout van Mercier de kans om de 0-1 te maken. Doom twijfelde niet en schoot het leer in de linkerhoek voorbij Delaere. Hooglede begon daardoor beter te spelen, in die zin dat Aalbeke het moeilijk kreeg om te combineren. Hooglede hanteerde van de start af aan de lange bal en die kwamen wel aan vanaf nu. Tot overmaat van de ramp gaat een verwaaide voorzet via de dij van Viane in doel. 0-2 voor Hooglede die amper iets getoond heeft in die eerste helft. Delaere kon nog een doorgebroken Soenen beletten van de 0-3 net voor de rust.

Teleurstellend Aalbeke gaat op zoek naar de aansluitingstreffer

Aalbeke komt met een andere ingesteldheid op het veld. De 2de helft is een spektakelstuk en begint meteen met een aantal kansen voor de thuisploeg. Echter valt na 55 minuten spelen een rode kaart. Mercier krijgt rood na het te laat komen op de bal. Rood was het zeker niet maar ref Delzeyne twijfelde niet en stuurde Mercier weg, bij de rode kaart krijgt ook onze T2 Foulon rood door frustratie van de leiding. Aalbeke moet met 10 verder voor de komende 35 minuten. Met een goede mentaliteit gaat Aalbeke op zoek naar de aansluitingstreffer, Valentim gooit uit op Dekens die devieert de bal naar Agneray, de draait naar zijn linkervoet en schiet in de linkerbenedenhoek de bal binnen voorbij Boussen. Aalbeke leeft weer. Beter nog, via de flanken krijgen Dekens & Loosvelt uitstekende kansen, onze spits, maakt dan ook de verdiende gelijkmaker na een corner van Loosvelt die inmiddels aan 7 assists zit, de bal met een volley in de zestien. 2-2 met nog 10 minuten te spelen. Er komen ook nog heel wat kansen voor Hooglede maar onze verdediging en keeper Delaere houden de netten schoon in de 2de helft. Aalbeke komt nog op een zucht van de overwinning, Loosvelt kapt zijn speler uit en komt oog in oog met Boussen, echter door het zware veld glijdt Loosvelt weg en kan het de laatste kans van Aalbeke niet meer benutten.

Een puike 2de helft van onze fanion die een punt oplevert. Komend weekend hebben onze spelers rust en op 15 december ontvangen we KRC Bissegem voor de Warmste Match. Alle toegang gaat naar G-voetbal KV Kortrijk in teken van de Warmste Week van Studio Brussel.

Aftrap is om 14u30 maar u kunt genieten van een braadworst en een leuke jeneverbar vanaf 13u!