• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Nipte nederlaag voor Aalbeke tijdens de Warmste Match!

15-12-2019

Geschreven door Gaël Agneray

Het mocht niet zijn, de laatste wedstrijd van 2019 werd verloren tegen reeksgenoot KRC Bissegem met 2-3. Een magnifiek doelpunt van Crighton & een omgezette penalty door onze kapitein Viane waren niet genoeg om de andere blauw witten uit Bissegem te verslaan. Ondermeer een off side goal tijdens de eerste helft van hen en een onterechte afgevlagde off side doelpunt van ons zorgde voor de nederlaag. We blikken toch succesvol terug met onze promotie in mei op het veld van KFC Marke!

Voor De Warmste Match had onze club gecommuniceerd dat alle inkom naar KV Kortrijk G-voetbal zou gaan, daarmee kunnen we zeggen dat we €800,00 hebben opgehaald voor onze stadsgenoten. Daarmee zal in materiaal geïnvesteerd worden.

Off side goal

De wedstrijd nu, Aalbeke wint de toss en kiest om met wind mee te eerste helft aan te vatten. De wedstrijd start met balbezit voor Bissegem maar Aalbeke staat goed te verdedigen in blok. Bij de eerste kans van Bissegem is het meteen raak, Hanson speelt de bal in de ruimte daar staat Vanderstraeten die 2 meter buitenspel staat, die kan voorzetten en de rechtervoet van nummer 10 Kongolo vinden. Meteen een koude douche voor onze blauwe uilen.

Crighton met een meesterlijke volley

Aalbeke blijft niet bij de pakken zitten en probeert in zijn spel te geraken. Wat ook lukt, Aalbeke krijgt een reeks corners & kansen maar kan die niet verzilveren. Tot een slecht weggewerkte bal op corner van Loosvelt de voeten van onze nummer 9 Crighton kan vinden. Crighton twijfelt niet en schiet het leer in volley in de rechterbovenhaak. De bordjes weer in evenwicht en we hebben weer een wedstrijd. Die wedstrijd begint in het voordeel van Aalbeke te geraken. De ploeg begint vlot te voetballen op een toch zwaar veld. Dekens krijgt de kans om oog in oog te komen met de Bissegemse keeper Dewaele maar verdediger Cossart komt tussen beide, wanneer Dekens de bal wilt lobben zie men een duidelijke hands fout maar ref Rabhi ziet een er een corner in. Geen penalty voor onze blauw witten. 1-1 is dan ook de ruststand.

Vanderstraeten & Demeyere voor Bissegem

Na de rust krijgt Aalbeke het iets moeilijker om tot aan het doel te komen, we noteren amper een corner in het eerste kwartier. Bissegem eist de bal op en probeert stelsematig de 1-2 te vinden. Via een bal van Deweirdt kan Vanderstraeten de 16 opduiken, via de benen van Aalbekenaars en zichzelf verdwijnt de bal knullig in doel. Maar ook lelijke doelpunten tellen helaas mee. Op vrije trap kan vervolgens Demeyere aan de 2de paal vrij inkoppen. 1-3, boeken toe denkt men dan op de Garenwinder.

Viane met de aansluitingstreffer

Aalbeke gooit alles op alles en gaat volledig voor de aanval in het laatste kwartier, dat wordt uiteindelijk nog beloond. Crighton die een goeie wedstrijd speelt wordt foutief neergehaald door Dewaele in de 16, de bal gaat op de stip. Onze kapitein Viane neemt zijn verantwoordelijkheid en plaatst het leer in de linkerbenedenhoek. 2-3 met nog 5 minuten te spelen. In de slotseconden dumpt de ingevallen Marlier een bal net voor de 16, die wordt doorgekopt door Deneve & Vanhuyse, Crighton kan alleen afgaan op Dewaele en plaatst het leer net naast de Bissegemse keeper. Ref Rabhi ziet een off side positie van Crighton en keurt het doelpunt af. Een verdiende 3-3 zou het geweest zijn maar helaas.

Geen punten voor Aalbeke tijdens de Warmste Match. Onze club staat momenteel 15de met 12 punten. We mogen toch trots terugblikken op een succesvol 2019 jaar met de promotie naar 3de provinciale. Die zullen we proberen te handhaven in 2020!

Het voltallige team, vrijwilligers en bestuursleden van KFC Aalbeke Sport wensen jullie prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe, en tot 2020 met als eerste wedstrijd uit in Wevelgem op zaterdag 4 januari!