• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Perfecte eerste helft beslist Aalbeke - Ledegem!

23-02-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Bij aanvang van de wedstrijd werd Olympic Ledegem als het zware beest gezien van Aalbeke. 3 confrontaties in het afgelopen anderhalf jaar en 3 nederlagen met grote cijfers. Deze keer moest het dus anders en dat was ook zo. Een flamboyante eerste helft van onze blauwe uilen zorgde voor ongeloof bij de roodhemden. 4-0 aan de rust, eindscore 5-1, een belangrijke zege zo voor Aalbeke die steeds meer gelooft in zijn kansen om zich te redden!

Opnieuw zoals vorige week was de toss een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Wind of mee of net niet is een zee van verschil tegenwoordig met ons fantastisch Belgisch klimaat. Onze Blauwe Uilen begonnen zo met wind mee en niet enkel dit maar ook Ledegem hielp goed mee. Na 4 minuten wordt onze spits Kevin Dekens onderuit gehaald in de 16 en scheidsrechter Dejonghe twijfelt niet en wijst naar de stip. Kapitein Viane neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt het leer netjes in de linkerhoek binnen. 1-0 na 4 minuten spelen.

Nobre sneller dan de keeper, Dekens met zijn 3de en 4de van het seizoen

Aalbeke rust niet op zijn lauweren na de vroege voorsprong maar kijkt om die verder uit te diepen. Eerst hebben we nog een corner van Dekens die op de lat strandt. Daarna kan Nobre vanop links zich goed doorzetten na een deviatie van Hugelier, hij is sneller dan de keeper en twijfelt niet om de 2-0 op het bord te zetten en dit voor het kwartier.

Na 24' spelen kan Bogaert vervolgens Dekens bedienen en die twijfelt niet en schiet de bal overhoeks binnen net uit de 16. Een totale dominantie van onze blauwe uilen in het eerste half uur. Ook Bogaert probeert een Olympisch doelpunt te maken maar ook zijn poging gaat tegen de lat.

Het is ten slotte net voor de rust nog eens de beurt aan Dekens. Na inworp van Provoost neemt Dekens de bal mee via de borst en trapt zowaar in volley de bal vanop een meter of 25-30 overhoeks staalhard binnen. 4-0 aan de rust met een perfecte eerste helft achter de rug!

Controleren & nog eens prikken in de 2de helft

De wedstrijd is nog maar op gang gefloten en de eerste kans is daar al voor Aalbeke opnieuw. Hugelier treft de lat & ook zijn kopbal via Provoost gaat net over. Het is diezelfde Provoost die ook zijn doelpuntje kan meepikken en zo Aalbeke op 5-0 kan zetten. Daarna volgen wat wissels en gaat Aalbeke meer controleren. Het krijgt nog een aantal kansen via Agneray die 2x alleen voor de keeper komt, de ene poging wordt gered en gaat in corner en de andere gaat onbesuisd naast. Bij Ledegem komt de eerredder iets te laat Decoene kan de score beperken tot 5-1, Viane krijgt nog een kans om de score uit te diepen maar beslist op de keeper. Naar het einde toe krijgt Ledegem ook nog een penalty. De ingevallen Stewart kan onze doelman Delaere niet verschalken, hij pakt de bal netjes in de rechterhoek.

5-1 is dan ook de eindscore van deze degradatietopper, volgende week komt KFC Aarsele op bezoek. Opnieuw is dit een zéér belangrijke wedstrijd. Bij winst kan Aalbeke een gouden zaak doen in teken van het behoud. Met nog 8 wedstrijden te gaan en eventueel 9 punten voorsprong op de 15de kan Aalbeke stilaan zich opmaken voor een 2de seizoen in 3de provinciale!

Afspraak komende zondag in ons Garenwinderstadion dus voor Aalbeke Sport - KFC Aarsele!