top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Sterke 2de helft niet beloond in Emelgem-Kachtem

10-11-2019

Geschreven Gaël Agneray

Zaterdagavond 19u, onze blauwhemden zijn het niet gewoon om op dit tijdstip te spelen maar het is geen excuus, als we maar een goed resultaat neerzetten en ervan kunnen genieten later op de avond en de dag erna. Onder de schemerige verlichting in Izegem kan Aalbeke het opnemen tegen de 4de in de stand die al 6 wedstrijd ongeslagen is, een moeilijke opdracht op papier.


Een wedstrijd tegen een stugge tegenstander stond op het programma, fysiek spel & snelle spitsen. Aalbeke kwam naar Emelgem-Kachtem met het idee om zo snel mogelijk punten te pakken om zich uit de degradatiezone te verwijderen.


Moeilijk openingskwartier

Scheidsrechter Beydts fluit de wedstrijd op gang, Emelgem-Kachtem eist meteen de bal op en Aalbeke gaat organiseren. In minuut 8 een eerste feit, op corner kan Vandeginste vrij binnenkoppen na een aantal fouten van zijn ploegmaats in de 16 van Aalbeke, scheidsrechter Beydts fluit niet, de bal gaat via de bil van Agneray de lucht in & Vandeginste kopt toch fraai in het hoekje binnen, de fusieploeg staat op rozen.


Loosvelt met reuzekans

De wedstrijd komt meer tot evenwicht & Aalbeke kan zich goed organiseren met een Viane op 4 positie die de bal vraagt & vlot inspeelt, Aalbeke kantelt goed en Emelgem-Kachtem ondervindt dat de voorlaatste in de stand toch een aardig stukje kan voetballen. Bogaert probeert als eerste eens van ver, zijn poging gaat over. De tandem Mercier & Bogaert die voor het eerst er staat dit seizoen werkt perfect, duels worden gewonnen en de drang naar voren is ook aanwezig. 10 minuten voor de rust komt dan dé kans van de eerste helft. Bogaert speelt Agneray in in de ruimte en die centert voorbij Dekens naar de 2de paal richting de ingelopen Loosvelt, hij neemt de bal binnenkant voet in de volley maar de bal gaat naast. Net voor de rust kan Agneray zich nog eens doorzetten aan de linkerkant helaas, beslist hij verkeerd en kan hij de ingeschoven Loosvelt niet bereiken aan de 16. Aalbeke gaat de rust in met een 1-0 achterstand.


Nobre brengt de verdiende gelijkmaker

Aalbeke komt scherp uit de kleedkamer en drukt Emelgem-Kachtem op de eigen 16. Vlot voetbal via het midden, over de flanken alles zit goed. In de 55ste minuut kan Loosvelt de bal doorkoppen naar Dekens die op zijn beurt de bal doorkopt naar Fabio Nobre die zijn eerste van het seizoen kan maken. Hij lobt de uitgekomen Thomas. 1-1 en nu 35 minuten te spelen.


Dit is zuur

Na het doelpunt van Nobre gaat Aalbeke opnieuw in organisatie spelen en krijgt het een aantal kansen via Mercier van afstand & ook Nobre blijft heel bedrijvig aan de rechterkant. Agneray valt in de 65ste minuut uit geblesseerd, Crighton komt in de plaats. Ook Dekens krijgt nog kansen om Aalbeke op voorsprong te schieten. Aalbeke panikeert niet en denkt aan de verloren punten tegen Dosko Beveren en gaat de laatste minuten wat lager spelen. Op het moment dat iedereen denkt dat dit een gelijkspel zal worden gebeurt het onmogelijke. Viaene kan via een dribbel op de linkerzijde voorbij 2-3 spelers en schiet het leer voorbij Delaere. 2-1 & nog amper één minuut te spelen.


Deze nederlaag komt zwaar aan maar de jongens van Piet Timmerman hebben geen tijd om te treuren, zondag komt Mandel United B op bezoek waar ervan MOET gewonnen worden. We nodigen jullie allemaal van harte uit op de Garenwinder, aftrap om 14u30!


Doelpunten:

1-0 8' 17. Vandeginste

1-1 55' 49. Nobre (A: 23. Dekens)

2-1 89' 11. Viaene


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page