• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Stilstaande fases beslissen nederlaag in Ardooie

29-09-2019

Ardooie voor de wedstrijd aangeduid als favoriet voor de winst begon ook sterk aan de wedstrijd met mooi combinatievoetbal. Via een eerste stilstaande fase kwamen ze op voorsprong daarna volgden nog 4 doelpunten. Forfaitcijfers voor onze fanion, die al enkele harde weken achter de rug heeft.

Bij aanvang van de wedstrijd was Aalbeke gewaarschuwd, Ardooie vecht voor iederen centimeter, scoort vlot en kan de boel toe houden achterin. Bij een gesloten openingsfase waar het goed op en neer gaat kan Aalbeke stand houden tot de 12de minuut. Op een centrale vrije trap vanop de middenlijn trapt centrale verdediger Hoornaert de bal in de pak, niemand raakt de bal waardoor ze onder onze keeper Devos in doel verdwijnt. 1-0 voor de rood witten. 10 minuten later, deze keer op corner doet Ardooie een goed ingestudeerd nummertje. Hoornaert haakt af aan de 16 en kan vrij intrappen, nog eens 10 minuten later is het opnieuw prijs op corner. De bal wordt weggekopt en weer in de pak geschoten en deze keer staat Lievens vrij op 50 cm van het doel. 3-0 aan de rust, een koude douche voor Aalbeke die toch enkele kansen had op de aansluitingstreffer via Braem.

De 2de helft start opnieuw onder de gietende regel, desondanks het rotweer blijft het veld uitstekend, Aalbeke drukt meteen goed door na het fluitsignaal en probeert Ardooie bij de keel te grijpen. Toch wordt de ploeg niet beloond, integendeel, opnieuw Knockaert aan de bal en die twijfelt niet en scoort de 2de van de middag voor zichzelf. Ardooie trekt daarna het gaspedaal in, Aalbeke probeert een aansluitingstreffer te maken maar in de resterende 30 minuten is er amper één kans te noteren. Mercier kan op voorzet van Agneray de bal koppen maar die valt in de handen van de keeper. Tot overmaat van de ramp kan de ingevallen Vandenbussche zit goed doorzetten op links en scoort in de korte hoek de 5-0.

Een forfaitnederlaag voor onze blauw witten. Ardooie is een goede ploeg die zeker bovenin een rol zal spelen in het kampioenschap. Komende zondag is het van moeten. Gits komt op bezoek en telt evenveel punten. Aalbeke rekent op zijn supporters om Gits massaal op te vangen en bij de keel te grijpen. Zondag 6 oktober aftrap om 15u00 door ABC Carnaval!