• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Teleurstellende 1ste helft zorgt voor punt tegen De Ruiter

11-4-2022

Geschreven door Gael Agneray

Wat voor aanvang fantastisch zou geweest zijn is niet kunnen gebeuren. We pakken 7/9 uit de jongste 3 wedstrijden en moeten daarmee vrede nemen. De eindronde kon al ergens verzekerd zijn maar nu rest er ons 2 finales om dit tot een goed einde te brengen! Na wellicht de slechtste eerste helft van onze Blauwe Uilen dit seizoen hebben ze toch een puntje uit de brand kunnen slepen door een doelpunt in de laatste minuut van Taybi Bensalem. 1-1 is het resultaat na 95 minuten spelen dus.

Voor de aftrap waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie avond met uitstekend weer aan de Garenwinder, een volgelopen Garenwinderstadion* en de uitstekende leiding van dhr. Goudmaeker.

Zwaktste eerste helft van het seizoen is een feit

Hoewel we scherp aan de wedstrijd starten en meteen kansen creëren merk je meteen een soort bewijsdrang bij onze spelers. Het zal een avond worden van net niet. De eerste kans is een center van Cappelaere richting penaltypunt, Ergo kan licht afdrukken maar de keeper niet verrassen. We krijgen naast die ene kans heel wat standaardfases op corner en vrije trap maar kunnen geen gebruik ervan maken om afstand te nemen van De Ruiter. Erger nog we zijn het openingskwartier nog niet voorbij als De Ruiter zelf zijn kans kan gaan, een van de weinige opportuniteiten is prijs. Nicolas Quartier kan na het mistasten in onze verdediging het leer keurig voorbij Delaere schieten en zijn ploeg op rozen zetten.

De Ruiter zal vechten voor iedere vierkante centimeter wat zeker hun verdienste is. We bakken er in de eerste helft werkelijk niets van en kunnen zo de rust ingaan. Geen beleving, geen balcirculatie of geniale individuele ingevingen. Onze ploeg moet herbronnen aan de rust.

45 minuten om terug te komen

We krijgen nog een helft om alles recht te zetten en starten ook geweldig aan die tweede helft. We krijgen afstandsschoten van Sabri Bensalem, Frederik Demaitre met het hoofd. Simen Demeyere kan afdrukken van dichtbij op de paal maar niets lijkt werkelijk tegen de netten te vliegen. Intussen is De Ruiter helemaal ingezakt wat hun perfect recht is en waardoor het ook eenrichtingsverkeer is.

On een lang verhaal kort te maken, na 3 wedstrijdsamenvattingen in 7 dagen en een klein beetje frustratie over deze laatste wedstrijd krijgen we in het slot nog ultieme kansen via corner, vrije trap maar de bal lijkt er niet in te vliegen tot in de 95ste minuut. Bij het inwerpen krijgt Kibonge de bal terug en kan hij de bal voorzetten aan de 2de paal waar Taybi Bensalem de bal hard kan binnenkoppen. Een verdiend punt na de uitsluiting rond het uur van Robin Ergo voor een reden die we zelf nog aan het zoeken zijn.

Vreemde wedstrijd met veel frustratie die ons nu 10 dagen de tijd geeft om terug te herbronnen en ons klaar te maken voor het slot van deze competitie. We gaan eerst op zondag 24 april op bezoek bij de Groene Duivels uit Ingooigem en de week daarop is het groot feest bij ons in Aalbeke op 1 mei met het slot van onze Sjouwer Cup en dan uiteraard de laatste competitiewedstrijd tegen Eendracht Hooglede om 15u met tal van randactiviteiten!