• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Verdienstelijk Aalbeke verliest nipt in Moorsele

16-02-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Onze blauwe uilen waren vooraf gewaarschuwd. Moorsele zou na de nederlaag in Aalbeke gemotiveerd aan de aftrap komen om de fout van in de heenronde recht te zetten. Storm Dennis gooide weliswaar roet in het eten want voetballen in deze weersomstandigheden was erg moeilijk. Toch kon de thuisploeg de overwinning naar zich toe trekken na een afgeweken schot van de ingevallen Verhelst en in het slot een goed gekruist schot van Vanoverbeke. Moorsele-Aalbeke, 2-0.

Na Ciara krijgen we Dennis

Met de storm Dennis die vooral het normaal voetballen bellette wisten beide ploegen dat zo’n wedstrijd op details komt. Kapitein Viane begon goed door de toss te winnen en zo Aalbeke te laten voetballen met wind mee in de 1ste helft. Maar de eerste kans kwam meteen van de thuisploeg. De jonge aanvaller Dzico Jacobs schoot een uitstekende kans onbesuisd over en liet zo de 1-0 liggen. Bijna gans de 1ste helft kunnen we amper kansen noteren van Moorsele die het balbezit probeert op te eisen tegen een stug Aalbeke. Aalbeke probeert daarintegen wat meer druk naar voren te oefenen. Maar enkel wat schietkansen van Marlier kan doelman Verlinde niet verrassen. De beste kans noteren we dan via Loosvelt vanuit een scherpe hoek. Een logische 0-0 stand is dus niet meer dan normaal aan de helft.

Invaller Verhelst scoort, 2-0 in de slotminuten

Aan de rust voert Moorsele trainer Kevin Vandecasteele 2 wissels door. Verhelst & Goemaere komen in de plaats van Jacobs & Dedullen. Bij Aalbeke is het van de kleine kansen te grijpen en vooral achterin de boel gesloten te houden. Dit lukt echter niet, via een afgeweken schot van Verhelst belandt de bal voorbij Delaere in doel. 1-0 voor Moorsele en Aalbeke met wind tegen. Moorsele drukt door op zijn elan maar vergeet te scoren. Het is uiteindelijk wachten tot aan het slot om de wedstrijd definitief in zijn plooi te leggen. Eerst krijgt de ingevallen Vinquier een mooie counter kans, helaas gaat zijn poging in corner. Aan de overzijde krijgen Leenaert & Verhelst nog wat uitstekende kansen. Het is uiteindelijke Tuur Vanoverbeke die na een inworp vrij komt te stijn, hij schiet met zijn linker de bal mooi overhoeks in het zijnetje. 2-0 voor de kampioen in wording.