top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Week 3: 1 gewonnen & 1 verloren!

Gisteren, op het veld van Houthulst heeft onze fanion van de ambitieuze 3de provincialer een goede les gekregen. Het werd uiteindelijk 6-2 voor de Oranjen na een sterke 1ste helft. Aalbeke herpakte zich in de tweede helft door op 4-2 te komen maar kon geen vuist maken om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.


De eerste helft startte vrij evenwichtig tot Houthulst een penalty kreeg door een lichte fout van Deneve. Hun eerste kans was meteen raak en dus 1-0. Daarna volgden er nog wat kansen voor Houthulst, vooral ongelukkige geschenken werden meteen afgestraft waardoor de 4-0 cijfers op het bord stond aan de rust. Aalbeke kwam daarna beter uit de kleedkamers en voetbalde vlotter mee in de combinatie. Een doelpunt beloonde het combinatie voetbal en op een kaats van Mercier wist Viane Agneray in de ruimte aan te spelen, die speelde de keeper om en kon de score beperken naar 4-1. Intussen kwam Dekens het veld op in plaats van Mercier en die kon welisbaar bij zijn eerste baltoets de bal in doel verwerken. Vinquier speelde een 3-tal spelers om van Houthulst en kon Dekens in het straatje steken, de keeper kwam uit maar was kansloos, 4-2. Helaas konden onze blauw-witten de streep niet doortrekken en was het Dumoulin die begon aan zijn zondagswandeling, puike wedstrijd van die man die de 5-2 maakte. Uiteindelijk werd het nog 6-2.


Een goed leermoment voor onze spelers die eerder deze week een puike overwinning boekten tegen reeksgenoot GD Ingooigem. Een goed beheerst Aalbeke kon de match van het eerste fluitsignaal aan domineren. Bij Ingooigem was vooral Seys bedrijfig in de aanval. Bij een knappe actie van Braem kon Mercier vanuit de 16 de 1-0 maken. Dat was meteen ook de score aan de rust. Vinquier kwam in voor Agneray en Evert Devos voor Alexander Delaere. Die eerste toonde zich meteen en op een bal van Deneve maakte Vinquier de logische 2-0. Diezelfde Vinquier maakte ook het 3de Aalbeekse doelpunt na een knappe solo. Uiteindelijk werd het nog 3-1 na een knap afstandschot van de Groene Duivels.


Deze week staan er maar liefst 3 wedstrijden op het programma voor onze A-kern. Eerst woensdag op het terrein van SV Kortrijk om 19u30, daarna thuis op donderdag tegen de beloften van De Ruiter om 19u en op zondag ten slotte thuis voor de beker tegen KOG Stasegem om 17u00.


Iedereen is uiteraard van harte welkom!125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page