• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zure nederlaag voor Aalbeke tegen Gits

6-10-2019

Aalbeke zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de demonstratie van Ardooie 8 dagen geleden was Aalbeke erop gebrand om de 1ste thuiszege van het seizoen te verzekeren tegen Gits die voor de aftrap hetzelfde aantal punten telde. Einduitslag 2-3 in het voordeel van de Rood-blauwen, alhoewel het spelbeeld er ander uitzag, zeker in de eerste helft.

Na enkele wissels in de basiself van Aalbeke kwam de ploeg van Piet Timmerman scherp aan de aftrap met maar één doel namelijk winnen. Van bij de start aan greep Aalbeke Gits bij de keel en dit resulteerde meteen in een aantal kansen. Braem was meteen gevaarlijke met een goeie eerste corner, Mercier op vrije trap nadien. Het is uiteindelijk op een handsbal dat de scheids beslist om de bal op de stip te leggen, Agneray twijfelde niet en schoot in de linkerbenedenhoek, Platteeuw kon net de bal nog raken maar dit was niet voldoende om Aalbeke te weerhouden van de voorsprong. Kort daarna opnieuw Braem achter de bal met een uitstekende voorzet, Agneray schampte de bal met het hoofd en 2-0, Aalbeke op rozen. In de gietende regen, hagelstorm bleef Aalbeke drukken, de verdediging stond goed en Delaere pakte 2 pogingen in de eerste helft. Aalbeke kreeg nog kansen om de score uit te diepen maar was niet gelukkig in de afwerking. 2-0 aan de rust.

Na de rust probeert Aalbeke te domineren en krijgt het nog een aantal prima kansen via Crighton & Braem. Dan is het toch plots via een individuele actie dat Debruyne de bal overhoeks in het zijnet binnentrapt. 2-1 na 56'. Gits begint opnieuw te geloven en drukt door, de beide ploegen gaan goed op en af. Loosvelt kan bijna de 3-1 maken maar zijn poging in de korte hoek gaat niet voorbij Platteeuw die een sterke 2de helft kiept. In minuut 69 krijgt Aalbeke een flinke opdoffer, Van Torre kan van dichtbij de 2-2 maken en zo bordjes op gelijke hoogte brengen, tot grote frustratie van Aalbeke. Erger nog via een vrije trap gaat de bal op zo'n 30 meter rechtsreeks overhoeks in de winkelhaak. Vandenbussche is de auteur van dit zondagsshot. De laatste 10 minuten probeert Aalbeke alsnog een punt uit de brand te slepen maar via stilstaande fases en een aantal kansen geraakt die bal niet voorbij Platteeuw. Een teleurstellende nederlaag waar zeker meer in zat. De mentaliteit en de wil zat goed maar het zit niet mee voor onze blauw-witten dit seizoen. Het tij zal ooit keren, wie weet al komende zaterdagavond in Ingooigem.

Aalbeke blijft erin geloven dat het zijn plaats verdient in 3de provinciale, echter zal er op training en wedstrijd hard gewerkt moeten worden om resultaat te behalen dat is duidelijk.

Bedankt ten slotte aan ABC-Carnval uit Menen om de wedstrijdbal te schenken!

Kop op en op naar de volgende wedstrijd met een opgeheven hoofd!