• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zwakke 2de helft beslist nederlaag in Ledegem

Geschreven door Gaël Agneray

Aalbeke Sport kon in Ledegem niet aanknopen met een tweede opeenvolgende overwinning. Een evenwichtige eerste helft en een vooral zwakke 2de helft besliste de wedstrijd met 3-0.

Naar aanvang van de wedstrijd bleek Ledegem zeker een haalbare kaart voor onze blauwhemden. Aalbeke die mits een overwinning op gelijke hoogte kon komen kon geen vuist maken in de 2de helft tegen het vlot voetballend en jeugdig Ledegem.

Kansen voor Aalbeke in een evenwichtige 1ste helft

De eerste helft was voor beide partijen vooral zoeken. Systeem tegen systeem ging het voor Ledegem vlotter van voet tot voet, bij Aalbeke werden er dan weer meer kansen gecreëerd. Op het half uur kon Bogaert zich na een sublieme controle oog in oog stellen met de Ledegemse keeper Daels. Zijn poging gaat uiteindelijk keihard in het zijnet. Daarvoor kreeg Aalbeke ook een aantal uitstekende standaardfases maar kon niet tot scoren komen. Ledegem breide voort zonder een echte doelkans te noteren in die eerste helft. Creupelandt moest uiteindelijke vroegtijdig de wedstrijd beëindigen na een botsing met Agneray op de achterlijn. Beide landden over het kunstgrasveld in het betonstuk neer.

Verder viel over de eerste helft weinig te vertellen.

Louage met het openingsdoelpunt

De tweede helft begon meteen een stuk pittiger bij Ledegem. Al snel kreeg Ledegem een cadeautje via balverlies op het middenveld van Aalbeke. Echter kon Louage niet scoren tegen een sterk keepende Delaere. Aalbeke was gewaarschuwd. Toch werd het na een kwartier onvermijdelijk. Aalbeke kon vooraan de bal niet bijhouden en voor aansluiting zorgen waardoor Louage via een dubieuze buitenspel goal Ledegem op voorsprong kon brengen. Amper 4 minuten daarna krijgt Aalbeke hun 2de doelpunt van de middag binnen. Vandoorne krijgt op zowat 20m afstand ruimte om te trappen, zijn poging gaat weliswaar via de paal binnen, een subliem afstandsschot, Delaere was kanssloos.

Geen reactie van Aalbeke

Aalbeke trachtte nog terug te komen via aanvallende wissels. Dit bracht jammer genoeg niet veel op. Concrete kansen waren er niet buiten een aantal voorzetten. Ook de stilstaande fases werden niet goed benut. Integendeel, kapitein Lloyd Stewart kan nog via een een botsende bal keihard het leer in de netten van Delaere schieten. 3-0 wedstrijd gespeeld.

Aalbeke moet terug op zoek naar 3 punten thuis komende zondag tegen Dosko Beveren. De Roeselaarse ploeg heeft een stugge defensie met voorin een aantal snelle spelers. De groenhemden staan momenteel 8ste in de stand. Aalbeke staat door het verlies nu 15de en moet absoluut punten zien te nemen om uit de degradatiezone te geraken. Afspraak dus op de Garenwinder komende zondag 3 november om 14u30!