top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zware nederlaag in SV Kortrijk

15-09-2019

In de voorbeschouwing naar de zware uitwedstrijd in SV Kortrijk zagen onze blauw-witten wat mogelijkheden na de oefenpartij eerder in augustus. De blauw zwarten uit Kortrijk haalden 12 op 15 uit de voorbije 5 wedstrijd en waren dus favoriet voor de eindwinst. In een gelijkopgaande 1ste helft verdienden onze kerels meer maar het werd uiteindelijk een 4-0 nederlaag.

Een scherpe start van KSV Kortrijk werd meteen afgestraft. Na een schot van Ibe Vanneste duwde Delaere de bal weer in het spel, die kwam in de voeten terecht van Vermaut en die twijfelde niet en schoot het leer tegen de touwen in de 7de minuut. Daarna kwam Aalbeke beter in het spel en kon het een resem kansen creeëren, Braem kon enkele keren schieten, ook op corners waren onze blauw witten 1 keer gevaarlijk en een aantal voorzetten van Agneray konden niet worden afgewerkt. Deneve kwam ook net tekort met zijn omhaal, zijn poging ging net naast. In de laatste pass of afwerking schiet Aalbeke net te kort om de aansluitingstreffer te maken voor de rust.

Na de rust net hetzelfde plaatje als in de 1ste helft. De geinfiltreerde Janart kwam na een combinatie vrij voor doel aan de rand van de 16 en kon netjes opzijleggen. 2-0 na 51 minuten. 2 minuten daarvoor krijgt Aalbeke de mogelijkheid om tot 1-1 te komen maar opnieuw wil de bal er niet in na pogingen van Braem & Vinquier. Op het uur pikt spits Vanden Bulcke zijn doelpunt mee waardoor het wat in elkaar zakt bij Aalbeke. De rest van de wedstrijd is het uitspelen met nog schaarse pogingen, uiteindelijk is het Desmyter die de score vastlegd. Hij scoort de 4-0 in de 88ste minuut. Labarque kan net voor afluiten een onterechte penalty niet omzetten, zo blijft de score op 4-0 steken.

Komende zondag ontvangt Aalbeke, NS Heule voor een 6 punten duel. Onze blauw witten zullen de knop snel moeten omzetten en met vertrouwen naar zondag toeleven. Met een goede mentaliteit kunnen ze in eigen stadion een eerste overwinning boeken.

Afspraak komende zondag om 15u, aftrap door onze wedstrijdsponsor Vanallier!

Onze beloften leden op zaterdag een gelijkaardige nederlaag tot slot, het werd 1-5 voor KSV Kortrijk. We noteren een doelpunt van Dekens op aangeven van Mercier. Nadat Mercier Dekens alleen op pad stuurde kon onze nummer 23 de keeper lobben. De gelijkmaker was helaas van korte duur, amper een aantal minuten later volgde de voorsprong voor Kortrijk, daarna waren de blauw zwarten iets scherper voor doel waardoor ze de score konden uitdiepen tot 1-5. Komende vrijdag spelen onze beloften in SV Wevelgem City, bij winst kunnen ze opnieuw aansluiten aan de top!