• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke nipt onderuit in slotfase tegen Kuurne

Onze 3de thuiswedstrijd werd geen succes. Desondanks de felle start van onze fanion werd het alsnog in de slotfase van de wedstrijd 0-1 voor Kuurne.

De scheidsrechter had nog maar net de wedstrijd op gang gefloten of de eerste kans was er al voor onze blauw-witten. Loosvelt (10) miste voor de keeper met een lob. Een resem kansen volgden daarna voor Aalbeke met onderandere hele goeie kansen op corners van Braem (77) en Loosvelt (10). Ook Vercruysse toonde zich bedrijvig met enkele goeie voorzetten en kansen. De verdediging bleef gefocused maar onze aanvallers vonden de weg niet naar de netten. Dit resulteerde voor 13 kansen waarvan 5 op doel tegen 2 kansen van Kuurne met een prima kopbal van Parmentier (9) die strandde op de lat net voor de rust.

HT 0-0!

De 2de helft was iets terughoudender en beide ploegen creërden minder kansen. De wedstrijd werd zo iets geslotener en er heerste meer middeveldsvoetbal. Aalbeke bleef drukken onder impulsen van Vereeke, Viane en Bogaert op zoek naar de 3 punten. Wissels van Verhaege en Agneray hadden weinig impact op de wedstrijd. De kansen bleven schaars. In het slotoffensief kwam Crighton (9) nog dichtbij een treffer maar die viel helaas aan de andere kant. In de omschakeling stond Aalbeke niet goed en werd koud op de counter gepakt. Een dieptepass kwam bij Toprek (7) terecht die voor de keeper kwam en mooi opzij legde voor Parmentier(9) die de bal nog enkel moest binnen leggen.

Zure nederlaag voor onze blauw-witten na een goede partij waar de kansen onbenut bleven.

Volgende week gaat onze fanion naar Winkel Sport op zaterdag 20 oktober aftrap 18u om de 3 punten te nemen en aan te knopen met de top3!