• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Klassevol Aalbeke wint overtuigend tegen Eendracht Kuurne!

De eerste van de laatste 10 finales is op een overwinning uitgedraaid in het Sportpark te Kuurne. Eindscore 1-3 na een sterke eerste helft en op klasse afgewerkte 2de helft.

FCE Kuurne - Aalbeke 1-3!

Een koude regenachtige zondagmiddag in het Sportpark te Kuurne. Snel denk je in 4de C zal je vandaag niet veel voetbal zien. Aalbeke bewees vandaag echter dat het anders kan tegen een strijdvaardig Kuurne. Al snel in de eerste helft kon Braem op corner de bal overkoppen. Bogaert probeerde op zijn beurt vanop afstand maar zijn poging ging voorlangs. De pletwals bleef komen van onze blauw-witten, Loosvelt en Valentim schoten van dichtbij maar de Kuurnse keeper Vercaemst kon de openingstreffer vermijden. In de 23ste minuut kreeg Aalbeke wat het verdiende, Valentim kan op voorzet van Loosvelt de bal knap overhoeks binnenkoppen waardoor de keeper kansloos was. 0-1! Kuurne kon in de 1ste helft weinig tegenover zetten maar Aalbeke kon niet uitlopen ondanks kansen van Dewulf & Braem. 11 kansen tegen 2 was de conclusie van een overtuigende eerste helft.

Bij aanvang van de 2de helft veranderde Kuurne van systeem waardoor het even zoeken was. Kuurnse aanvaller Parmentier schoot van dichtbij over. Langs de andere kant kregen de ingevallen Hugelier en Valentm dé kans om de score te verdubbelen, beide pogingen werden knap gered door Vercaemst. In de 69ste minuut kreeg onze fanion uiteindelijk een opdoffer. Hanson bleef hangen in de modder door een zwaar veld waardoor Verschaeve van Kuurne alleen naar Delaere kon afstormen. 1-1. In de 72ste minuut kreeg Hugelier een uitstekende kans maar ook deze ging net voorlangs. Uiteindelijk op corner kon Vercaemst van Kuurne de bal plukken maar plots ging het licht uit bij Vercaemst en deelde hij een duw uit aan een van onze spelers. Rood was het verdict waardoor Vanlede de 2de keeper van Kuurne zijn opwachting kon maken. Dé fase van wedstrijd volgende in de 84ste minuut, niemand minder dan onze nummer 10 Sven Loosvelt bracht Aalbeke op voorsprong. Hij scoorde een Olympisch doelpunt. De bal ging rechtsreeks binnen op corner van onze gouden Linkspotige speler. In extra tijd kon Hugelier alleen afgaan op de keeper en zo legde gij de 1-3 eindstand vast.

Nog 9 finales te gaan voor onze fanion om de droom te verwezenlijken. Volgende week wacht ons een geladen wedstrijd tegen Winkel op. We zullen alle supporters nodig hebben om ook deze strijd aan te gaan en te winnen. Afspraak zondag 17/02 in ons Garenwinderstadion voor de klepper Aalbeke Sport - St. Eloois-Winkel Sport B!