• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke vs Dentergem (1-1) voor Pulmonale Hypertensie

Aalbeke - KZ Dentergem werd 1-1. Een wedstrijd die door de barre weersomstandigheden het voetballen erg moeilijk maakte. Onze blauw-witten hadden in de 1ste helft de betere kansen via Braem, Loosvelt & Crighton. Toch bleef het 0-0 ondanks de 8 doelkansen. De tweede helft startte met harde regenbuien en meteen ook met een koude douche, Niels De Smet van Dentergem kopte de Zonnekloppers op voorsprong. 0-1 na 51 minuten spelen. Toch bleef Aalbeke knokken en dit werd uiteindelijk beloond door een penaltyfout op S. Viane (8) die omgezet werd door onze topschutter Cherubik Crighton (9). Zijn 3de van het seizoen in evenveel wedstrijden. De wedstrijd bleef goed op en af gaan met kansen langs beide kanten. Uiteindelijk bleef het 1-1 waarmee beide ploegen wel tevreden zijn. 7/9 voor Aalbeke dat zorgt voor een 3de plaats in het klassement met een speeldag minder gespeeld te hebben!

⚽️ 51’ 0-1 19. N.De Smet (A: 20. Kenneth Taelman) ⚽️ 60’ 1-1  9. C.Crighton (A: 8. S.Viane)

Man de match: 7. Vincent Vereeke

De wedstrijd was die dag uiteindelijk bijzaak want alles stond in teken van de ziekte Pulmonale Hypertensie. Dankzij de moedige 157 supporters hebben we samen €1000 kunnen verzamelen voor deze ongeneesbare ziekte. Wij danken dan ook alle supporters, sponsors, partners, medewerkers & spelers voor dit initiatief!