• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Spektakel op de Garenwinder, Aalbeke-Dottignies B 6-5!

Zondag 11 november 2018, 16u18, Aalbeke is 3 punten rijker na een zinderde slotfase waar 25.Vanraes de eindstand vastlegd op corner van 27. Bogaert. 6-5 is de uitslag, vooroorlogs klinkt het na de wedstrijd en dit op Wapenstilstand

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt door onze sponsor SNV Finance & Insurance of na amper 5' wordt 13. Agneray in het straatje gestuurd door 9. Crighton. Agneray twijfelde niet en schoot in de korte hoek hoog in doel. 5 minuten later valt het eerste tegendoelpunt,de bonkige spits van Dottignies maakt de 1-1 van erg dichtbij. Kort daarna krijgt 59. Hugelier een uitgelezen kans om Aalbeke weer op voorsprong maar zijn poging gaat maar net voorlangs. 9.Crighton kreeg de kans om zijn 2de van de middag te schieten maar besliste op de keeper. in de 24ste minuut valt het doelpunt net aan de andere kant. Deschamps maakt met een voorzet/lob er 1-2 van in het voordeel van Dottignies. Toch liet Aalbeke de koppen niet zakken en in de 26ste minuut wordt Hugelier neergehaald in de 16. Penalty! 9.Crighton twijfelde niet en zette zijn penalty om mooi in het hoekje waar de keeper kansloos was. Kort daarna wordt 9. Crighton opnieuw alleen voor doel gestuurd op dieptepass van 13. Agneray en maakte er 3-2 na amper '30 spelen. Kort voor de rust valt er een koude douche wanneer Vanneste van Dottignies met een afstandschot in het zijnet van Delaere voorbij schiet. 3-3 aan de rust!

Na de rust begint Aalbeke meteen fel aan de wedstrijd en creëert kansen via pogingen van 9. Crighton, 8. Viane, noem maar op. Toch valt het doelpunt na de eerste kans van Dottignies, Batteur maakt er 3-4 van voor onze Waalse buren. Op voorzet van 59. Hugelier maakte de net ingekomen 11. Vercruysse er 4-4 van. We spelen op dat moment 75'. Door het blijven drukken van Aalbeke valt dan denk je het slotdoelpunt in de kluts, onze kapitein 8. Viane devieert de bal in doel. 5-4 voor onze blauw-witten, we lijken op een zinderde overwinning af te stevenen. In de slotminuten lijkt het dan toch gaan veranderen. Sow maak zijn 2de van de middag dichtbij doel. 5-5, wat een wedstrijd. Op een laatste kans via corner kan Aalbeke dan toch de 3 punten thuis houden, een sublieme corner van 27. Bogaert wordt hard binnengekopt door 25. Vanraes, 6-5 voor Aalbeke, de Garenwinder op zijn kop. Een prachtige overwinning in een namiddag vol verschillende emoties. Het was niet perfect maar de mentaliteit was er van iedereen.

6-5 '88 25.Vanraes (A: 27.Bogaert)

Aanstaande zondag 18-11 gaan we op bezoek bij de laatste Anzegem B waar we zeker de 3 punten moeten pakken om zo met de top me te zijn.